Hlavní obsah

Vypjatá atmosféra! V Příbrami padaly nejhorší nadávky, málem i facky

Jako tajfun se přihnali hráči Znojma ke své kabině. „Pro tohle hrajeme fotbal! Takhle to tady dělají. To byl zářez,“ řval kapitán týmu Josef Hnaníček a kopl do dveří. Nepublikovatelné výrazy se hrnuly i z úst jeho spoluhráčů. „Tady se fakt vyhrát nedá,“ ulevil si trenér Leoš Kalvoda po pondělní dohrávce 26. kola v Příbrami (1:1), kde jeho tým přišel v nastaveném čase po sporných momentech o výhru.

Foto: Petr Eret, ČTK

Příbramský obránce Tomáš Zápotočný (vpravo) v hlavičkovém souboji s útočníkem Znojma Milošem Reljičem.

Článek

Do kabin se trousili i domácí. Danoski utrousil nějakou poznámku, nikoliv v češtině, ale Balkánci ve znojemských dresech asi věděli, co řekl a začali se po něm sápat. Možná nebýt příbramského gólmana Aleše Hrušky, jeho spoluhráč by nějakou chytil...

V mixzóně se objevil fanoušek, zřejmě domácích a hostům nadával, než byl zpacifikován. Kabina se za týmem hostů zavřela s obrovských bouchnutím, div dveře nevyletěly z pantů.

Příčinou byl vyrovnávací gól. Domácí gólman Aleš Hruška ho tvrdě atakoval... „Nechci to komentovat, co se tam dělo. K míči jsem nemohl. Proč? To každý viděl v televizi," zlobil se Vlastimil Hrubý a otočil se k vedle stojícímu Hruškovi.

„Já to také nebudu komentovat. V takových situacích jdu pomoct před branku soupeře. Byla tam hrozná tlačenice. Taky jsem se ocitl na zemi," odmítal, že by kolegu fauloval.

Krbeček nevěděl, že dal gól

Míč, který od rohového praporku, který poslal do šestnáctky domácí Martin Zeman se nakonec ve skrumáži odrazil od jednoho z hráčů a skončil v síti. Domácí zachránili bod. Připsán byl, a to i v zápise o utkání, Tomáši Krbečkovi.

„Fakt, tak to by byl na jaře můj třetí, ale za tenhle nemůžu. Vůbec si neuvědomují, že bych se míče dotkl nebo se byť jen otřel o některou část mého těla. Spíš byl vlastní, protože se mnou skákali tři nebo čtyři hráči Znojma," kroutil hlavou nevěřícně Krbeček.

Hodně zhluboka si vydechl jeho spoluhráč Tomáš Hájovský. „Ten inkasovaný gól byl můj. Nepovedl se mi skluz. Chtěl jsem to odčinit, měl jsem po rohových kopech na hlavě dvě šance. Ani jedna nevyšlo. O to jsem raději, že se podařilo alespoň vyrovnat. V té skrumáži jsem nebyl, odehrálo se to přede mnou, ale jak se míč dostal do brány, jestli tam propadl z rohu nebo ho někdo tečoval, to nevím. Hlavně, že máme alespoň ten bod," vydechl šťastně.

Kalvodu rozzlobil špatný aut

Po zápase vypadal nejklidněji trenér domácích Petr Čuhel: „Tu situaci před vyrovnávacím gólem jsem z lavičky neviděl. Za bod můžeme být rádi, protože v první půli jsme opět hráli velice bojácně a nedůrazně. Ve druhé už to bylo lepší. Situaci v boji o záchranu jsme si ale zkomplikovali. K záchraně bude třeba jednatřicet bodů, takže tři musíme ještě uhrát."

Leoš Kalvoda, který chodil před kabinou jako rozzuřený lev, přišel na tiskovou konferenci už s úsměvem. „Nebudu hodnotit rozhodčí. Co mě ale naštvalo, že míč před rozhodujícím rohovým kopem šel do autu přímo na mne, ale Příbram házela o třicet metrů blíž k naší brance. Nebudu diskutovat, jestli tam měla být proti nám nějaká penalta.To je věc rozhodčího. Ale té brance domácích předcházel prý faul na gólmana Hrubého. Neviděl jsem to, jen reprodukuji názor, který jsem slyšel," říkal už s chladnou hlavou a dodal: „Nás odepisovali z ligy jako první, ale my žijeme a budeme bojovat až do konce. Myslím si, že k záchraně bude stačit třicet bodů."

Připadal vám zákrok příbramského brankáře Aleše Hrušky na gólmana Vlastimila Hrubého v nastaveném čase v souladu s pravidly?
Ano
8,9 %
Ne
91,1 %
Celkem hlasovalo 19839 čtenářů.

Reklama

Související témata: