Hlavní obsah

Potřebujeme k záchraně ještě tři body, má spočítáno příbramský kouč Čuhel

Příbram

Příbram mohla mít v případě vítězství nad Znojmem klid. Jenže v pondělní dohrávce byla nakonec ráda za remízu 1:1. Její kouč Petr Čuhel tvrdí, že k jistotě potřebuje ještě tři body...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Petr Čuhel.

Článek

Čím si vysvětlujete bídný výkon svého týmu v první půli?

V první půli jsme hráli, jak je u nás zvykem, bojácně, bez agresivity. Po inkasovaném gólu jsme hru vyrovnali a po změně stran jsme byli lepší. Měli jsme tam spoustu standardních situací. Využili jsme až tu poslední, takže s bodem musíme být spokojení.

Jak jste viděl situaci před vyrovnávacím gólem?

Neviděl jsem to přesně, z té dálky od lavičky nemohu říct přesně, jak to tam bylo.

Mohli jste mít třicet bodů a klid. Teď jich máte osmadvacet. Kolik jich bude potřeba k záchraně?

Zbývají čtyři kola, podle mne nám bude jedno vítězství stačit. Jednatřicet bodů bude jistota. Mrzí mě, že jsme si sami situaci takhle zkomplikovali.

Čím si vysvětlujete, že v této sezóně hraje tolik mužstev o záchranu?

Liga je vyrovnaná, bojuje se o každý bod. Nejen na jaře, ale už od podzimu. Šťastný je ten, kdo tomu utekl, jako například Jihlava, která udělala potřebné body, a teď i Brno. Ale myslím si, že to není nic nového. V minulých letech také hrálo pět nebo šest mužstev o záchranu čtyři kola před koncem.

Může být nakonec bod se Znojmem zlatý, když jste v případě hrozící porážky mohli být jen dva body od sestupových příček?

Nemáme žádný velký náskok. Pořád hrajeme o záchranu. Ten bod je zlatý proto, že jsme vyrovnávací gól vstřelili na konci zápasu.

V dalším kole vás čeká Slavia. Uděláte ten poslední krok v Edenu?

Uděláme pro to maximum.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články