Hlavní obsah

Hráčem měsíce dubna bude jeden z tria Krejčí, Ščuk a Zavadil

Praha

Sparťanské levé křídlo Ladislav Krejčí, mladoboleslavský ostrostřelec Jasmin Ščuk a brněnský vůdce Pavel Zavadil - tak vypadá trojice nominovaných v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce dubna. Odborná skupina vyhodnotila čtyři odehraná kola v uplynulém kalendářním měsíci a sestavila kandidátku, z níž vzejde druhý vítěz ankety v letošním roce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský kapitán Pavel Zavadil během utkání se Spartou.

Článek

Dva kluby mohou dosáhnout na double, protože mají zastoupení v obou kategoriích - Sparta vedle Krejčího vysílá do boje trenéra Vítězslava Lavičku. „Krejčí hraje v obrovské pohodě a je u důležitých gólů Sparty," připojuje se Jiří Novotný, rekordman v počtu ligových titulů a bývalá dlouholetá opora Letenských.

U Zavadila zase komise nemohla přehlédnout jeho příspěvek pro ofenzivní činnost Brna, které má rovněž dvě želízka v ohni - o trofej se totiž uchází také kouč Václav Kotal. Čtyři Zavadilovy standardky vynesly Zbrojovce osm dubnových bodů. Ščuk si o místo v nejlepší trojici tohoto měsíce řekl na bránícího středopolaře až nevídanou produktivitou. Stále má reálnou šanci na korunu pro krále střelců celé Gambrinus ligy.

Kotal a Uhrin slaví premiéru v nominaci na Trenéra měsíce

Trojnásobný vítěz ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) Trenér měsíce Vítězslav Lavička sahá po dalším prvenství. O prestižní ocenění jej budou chtít připravit brněnský Václav Kotal a plzeňský Dušan Uhrin mladší, kteří se naopak objevují v užším výběru úplně poprvé.

Lavička, který má doma křišťálové trofeje za říjen 2012, březen 2013 a říjen 2013, si místo v elitním trojlístku vysloužil díky skvělé dubnové bilancí lídra ligové tabulky z Letné. Sparta pod jeho vedením jako jediná v posledních čtyřech kolech neztratila ani bod. Uhrinova Plzeň si zase již s předstihem pojistila druhé místo a postup do Evropské ligy. Zisk 60 bodů po 26 kolech by jí navíc ve většině předchozích sezón favorizoval na zisk ligového primátu.

Kotal se s Brnem pro změnu vzdálil z pásma bezprostředního ohrožení. Jeho tým je čtyři kola před koncem na 10. místě a od 15. Znojma ho dělí šest bodů. Do této pozice se Zbrojovka posunula hlavně díky skvělé aktuální formě, kterou má po Spartě a Plzni nejlepší z celé ligy.

Počínaje dnešním dnem už anketa patří výhradně fotbalovým fanouškům, kteří svými hlasy na webové stránce www.hracatrenermesice.cz rozhodnou o Hráči a trenérovi měsíce dubna. Hlasovat mohou do pondělí 5. května a poté bude odtajněno jméno vítěze.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava