Hlavní obsah

Disciplinárka bude řešit přerušení duelů kvůli nadávkám fanoušků

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR se bude zabývat přerušením tří víkendových utkání 26. kola první ligy. Komise ve středu zahájila řízení s domácími kluby Ostravou, Slováckem a Spartou a bude chování fanoušků řešit na příštím zasedání 7. května. Vedle toho disciplinárka udělila čtyřem ligovým celkům pokuty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci fotbalistů Sparty při utkání s Libercem křičeli "Pelta ven!"

Článek

O víkendu byly kvůli chování fanoušků, především kvůli nadávkám na adresu předsedy asociace Miroslava Pelty, přerušeny tři zápasy. Nejdéle se nehrálo na Slovácku, kde sudí přerušil zápas dvakrát a podruhé to bylo na pět minut.

Přerušování zápasů je výsledkem nových opatření, které zavedla asociace po výtržnostech v březnovém utkání Ostravy se Spartou. FAČR chce ze stadiónů vymýtit nejen násilnosti a pyrotechniku, ale i hromadné skandování vulgárních či rasistických pokřiků. Ligová fotbalová asociace se ve středu postavila proti přerušování zápasů kvůli vulgaritám, FAČR ale trvá na tom, že toto opatření bylo potřeba.

Disciplinárka také udělila pokutu 30 tisíc korun pražské Slavii a Viktorii Plzeň za chování fanoušků ve vzájemném ligovém duelu. O deset tisíc méně musejí kvůli nevhodnému chování příznivců zaplatit Ostrava a Mladá Boleslav. Komise rovněž kvůli stejnému prohřešku zahájila řízení s Bohemians 1905 a Slavií po nedělním vzájemném zápase.

Liberecký Sackey si dvakrát nezahraje

Za osm žlutých karet v sezóně vynechá liberecký Isaac Sackey z Ghany nejbližší dvě kola. O polovinu nižší trest si za čtyři žluté karty odpykají sparťan Marek Matějovský, ostravský Davor Kukec, brněnský Alois Hyčka, Radek Dosoudil z Mladé Boleslavi, slávista Jan Vošahlík a Tomáš Zápotočný z Příbrami.

V druhé lize za osm žlutých karet čeká dvouzápasový trest mosteckého Jana Procházku a žižkovského Lukáše Bartošáka. Jedno kolo vynechají za čtyři napomínání vlašimští Jan Jícha s Petrem Putzem, pardubičtí David Přibyl s Ondřejem Venclem, mostecký Martin Šlapák a David Vaněček z Hradce Králové, za vyloučení pak mostecký Petr Johana s karvinským Mihailem Jovanovičem.

Reklama