Hlavní obsah

Beton nechali v Ďolíčku, další záchranářskou bitvu slávisté pojmou útočněji

Praha

Díky výhře na Bohemce v minulém kole ukončili pětizápasovou sérii bez výhry a opustili sestupové příčky. Fotbalisté Slavie však mají stále co napravovat. Také druhý poločas v Ďolíčku, kdy už jen betonovali a hlídali nejtěsnější náskok. Dnes večer hrají s Příbramí další přímý duel o záchranu. „Budeme chtít hrát určitě útočněji,“ slibuje uzdravený kapitán Karel Piták.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Karel Piták během utkání proti Dukle.

Článek

Slavia je v Gambrinus lize s 15 body nejhorším týmem v domácím prostředí. S kým jiným by si už chtěla bilanci vylepšit, než s Příbramí, která na jejím hřišti nevyhrála ani v jednom z 16 ligových utkání.

„Očekávám podobné utkání jako s Bohemkou. Bude to velký boj, Příbram bude spoléhat na brejky a standardní situace," avizuje na klubovém webu stoper Michal Smejkal.

„Je to pro nás další velmi důležité utkání. Musíme potvrdit získané tři body na Bohemce a zároveň i zlepšit výkon, abychom vydrželi hrát aktivně celých devadesát minut. Ale opět pro nás bude nejdůležitější zisk tří bodů," přidává se ofenzivní záložník a kapitán Karel Piták.

Slibuje jiný výkon než ve druhé půli v Ďolíčku. „Tam bylo vidět, že chceme uspět za každou cenu. Stáhli jsme se, vybojovali jsme to. Proti Příbrami budeme chtít hrát určitě útočněji."

Ještě dvě výhry by mohly stačit

Tentokrát mají červenobílí výhodu domácího prostředí. „Rozhodně budeme hrát jinak. Musíme se opět prezentovat bojovným výkonem. Ale tím, že hrajeme doma, tak musíme být dopředu odvážnější, musíme se víc tlačit do vápna a do gólu," přizvukuje mu Smejkal.

Slávisté nutně potřebují další body. „Chceme uspět za každou cenu. Víme, že potřebujeme ještě minimálně dvakrát vyhrát, ale samozřejmě bychom chtěli vyhrát všechna zbývající utkání. Budeme se o to snažit," líčí Piták.

Zápas Slavia - Příbram se hraje od 20:15, přímý přenos vysílá Fanda, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: