Hlavní obsah

Loučící se Kuka udržel gólem proti Zlínu Slavii druhé místo

Pavlu Kukovi vděčí Slavia za to, že má i před posledním kolem možnost postupu do kvalifikace o Ligu mistrů ve svých rukou. "Ale byla to lopota," přiznal trenér vítězů Karel Jarolím. Před svým posledním domácím ligovým zápasem dostal Kuka dres s číslem 21, symbolizující počet let strávených v sešívaném dresu.

Článek

Od hrstky diváků se slávistický útočník dočkal bouřlivého aplausu, byl to ale nadlouho poslední potlesk, který se ze strahovských tribun ozval. Domácí si sice vytvořili územní převahu, ale zlínského gólmana Kořínka z klidu příliš nerušili. Naopak brejky hostů byly občas slibné, zejména Klinkova akce na konci první půle.

O něco pohlednější fotbal se začal hrát po přestávce. Ve slávistickém dresu se činila zejména ofenzivní dvojice Kuka-Piták, blíže k vedení ale měli Zlínští. Dobeše i Klinku totiž domácí obrana zcela ignorovala, a tak musel dvakrát v krátkém rozmezí prokázat postřeh Kozáčik.

Zatímco z dobrých šancí se gól nezrodil, rozhodnutí padlo po nenápadné střele Sedláčka, která se odrazila od Kuky a míč zapadl za záda překvapeného gólmana Kořínka. Slavia tak vstřelila branku na domácím hřišti po více než 260 minutách! "Strašně se na gól nadřeme, naštěstí jsme ho se štěstím docílili," oddechl si Jarolím. "Slavia byla o ten gól lepší," uznal jeho protějšek Pavel Hapal.

Slavia Praha - Tescoma Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 75. Kuka. Rozhodčí: Damková - Zlámal, Večeřa. ŽK: Piták - Lukaštík, Dobeš, Klinka. Diváci: 2288.
Slavia: Kozáčik - L. Došek (63. Sedláček), Latka, Bejbl, Hrdlička - Vlček, Suchý, Gedeon, Piták - Kuka (87. Bálek), Fořt (78. Kratochvíl). Trenér: Jarolím.
Zlín: Kořínek - Janíček, Koubský, Kroča, Hubáček - Lukaštík, Švach, Dobeš (79. Žemlík), Jelínek - Kalod (60. Lasota), Klinka (83. Zapletal). Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: