Hlavní obsah

FANTASY: Luděk Zelenka věří Spartě! Titul bude slavit už v Teplicích

Luděk Zelenka

Fotbalová liga nám spěje ke svému finiši a zatímco v boji o titul se nám situace vyjasňuje, tak na těch nejnižších příčkách se to stále točí a do přímého boje o záchranu je zapojeno přinejmenším šest týmů.

Obranu Zelenka složil z hráčů Sparty a Slavie.

Článek

"Spartě stačí dva body a zvedne mistrovský pohár a myslím, že už v sobotu v Teplicích bude chtít navlíknout poslední korálek, aby si mohla v posledních třech kolech užít mistrovské oslavy. Vítězný pohár se předává až po 30. kole, takže Sparta na Stínadlech rozhodně nebude kalkulovat, že si chce rozhodující zápas „odložit" až na domácí prostředí. Bude hrát v ustálené, nejlepší sestavě a trápící se Teplice přejede. I proto mám ve své sestavě hned tři borce z Letné.

Lafata je gólový zabiják

Tradičně věřím Lafatovi, který sice říká, že je mu jedno, pokud korunu pro krále střelců získá kolega Hušbauer, ale jako střelec zabiják, má ego, které ho žene za další trofejí. Hybš se v poslední době tolik neprosazuje do základní sestavy, ale v Teplicích mu místo pro zranění opět přenechá Costa a mohl by se Lavičkovi odvděčit gólem za důvěru, podobně jako v semifinálové odvetě poháru. V brance mám Vaclíka, který v posledních dvou duelech vždy jednou inkasoval a co víc, na brankách měl svůj podíl. Rozhodně bude mít mimořádnou motivaci tuto černou šňůru přerušit a vychytat nulu.

Podobně vysoké šance na výhru, kromě Sparty dávám i rivalovi z Edenu. Slavia v minulém kole slezla hrobníkovi z lopaty a vyhrála přímý sestupový souboj v Ďolíčku a to jí nakopolo, takže doma smete stejně ohroženou Příbram. Oba týmy sice nehrají v oslnivé formě, ale Slavia prostě musí potvrdit body z venku a výrazně se tak přiblížit záchraně. Necid v posledním kole protrhl střeleckou smůlu a góly od něj čekají i v Edenu. Protože Slavia hraje lépe vzadu než dopředu, tak v sestavě dávám šanci dvěma stoperům, Nevesovi a Smejkalovi. Oba jsou defenzivní jistotou a navíc zbraní na standardní situace, kterých sešívaní měli i na Bohemce spoustu.

V záloze Boleslavi se točí sedm hráčů

V záložní řadě tentokrát nastupují dva borci z Boleslavi. Středočechům se daří a jistě míří za třetím místem, které je posouvá do Evropy. Jarolím má příjemné starosti a v záložní řadě točí sedm hráčů. Po remíze v Brně je těžké odhadovat, kdo bude mezi vyvolenými, takže volím jistotu – Ščuka. Tenhle, ještě loni nenápadný bojovník, letos gólově explodoval, věří si a v každém zápase je v šanci. Navíc kope penalty a myslím, že nějaká se v Boleslavi narodí. Zahustel skóroval v posledních dvou zápasech, takže i on by měl hrát.

Jiná situace je v Jihlavě, kde všechny úspěchy stojí za spoluprácí dvojice Masopust, Harba. Hlavně druhý jmenovaný dává spoustu gólů a ty Jihlava k ligové definitivně ještě potřebuje. Harba je nebezpečím pro každou obranu, trenér Rada mu dává velkou volnost. Masopust je zase neuvěřitelně běhavý typ hráče, který je prostě všude a velice vhodně se právě s Harbou doplňují. Posledním členem mojí jedenáctky je Pospíšil z Olomouce. V sezóně se zatím trápí, podobně jako celá Sigma, ale v bitvě na moravském poli se stejně namočeným Baníkem, věřím více Olomouci. V posledních kolech to bývá často loterie a o překvapivé výsledky nebývá nouze, ale myslím, že mnou vybraní hráči dostojí předzápasovým prognózám a prosadí se."

Reklama

Související témata: