Hlavní obsah

Příbram se po výhře v Opavě zachránila

Fotbalisté Příbrami jsou zachráněni. Díky dvěma gólům z úvodu vyhráli na hřišti sestupující Opavy v utkání, jehož úroveň se jen stěží dala nazvat prvoligovou. "Pečlivě jsme se připravili, ani jsme z Moravy po víkendu nejeli domů a vítězství je odměnou," řekl kouč hostů Pavel Tobiáš.

Článek

Letní počasí svádělo k dobrému fotbalu, ovšem hrstka diváků v ochozech zřejmě mohla být spokojena jen s příjemným klimatem. Navíc je brzy rozesmutnil Navrátil, který do domácí branky doklepl míč odražený od tyče. Pak Pařízek zneškodnil šanci Zehera, ale Marila byla produktivnější a po dalším centru Otepky se z hranice šestnáctky ukázkově trefil Čupr. "Opět jsme pokazili začátek, soupeř měl větší motivaci," soudil domácí trenér Vlastimil Palička.

Domácí už budují tým pro druhou ligu a v sestavě představili několik hráčů, kteří zatím tolik prostoru nedostávali. Přesto mohli skóre korigovat, jenže další dvě možnosti Zeher propásl, když po půlhodině zablokovala jeho ránu hostující obrana a před pauzou pak namířil nad. "Nejsme bohužel produktivní už delší dobu," posteskl si Palička.

Druhá půle, to už byla jen nuda a marná snaha Slezanů rozloučit se doma s ligou alespoň vstřeleným gólem. Příbram si už výhru hlídala, v útoku sice nehrozila, ale nekapitulovala ani při třech opavských standardních situacích. "Domácím pomohlo střídání, přesto jsme odehráli utkání koncentrovaně," dodal Tobiáš.

Slezský FC Opava - Marila Příbram 0:2 (0:2)
Branky: 13. Navrátil, 18. Čupr. Rozhodčí: Adámek - Pokorný, Goňa. ŽK: Penner (Příbram). Diváci: 1113.
Opava: Novák - Jašek (72. Kulig), Krajčovič, Kuděla, Bureš - Drahno, Sviták, Chlebek (46. Baránek), Dujka - Korčian (46. Svátek), Zeher. Trenér: Palička.
Příbram: Pařízek - Mácha, Navrátil, Formánek, Penner - Rajtoral (74. Javorek), Riegel, Otepka, Čupr - Lesák (88. Podrazký), Huňa (90. Pilík). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: