Hlavní obsah

Přihrávkám i gólům v dubnu vládla Sparta, nejkreativnější byl Krejčí

Praha

Jaký byl měsíc duben z pohledu rozšířených statistik Gambrinus ligy? Oficiální web soutěže se zaměřil jak na týmové, tak individuální výkony. Fanoušci se tak mohou dozvědět, že nejvíce přesných přihrávek má na svém kontě pražská Sparta – 1768. Nejvíce střel na branku ale třeba Slovácko – 25. Chance index, jež vyzdvihuje tvůrčí schopnosti hráčů, ovládl sparťanský záložník Ladislav Krejčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Lukáš Vácha (vlevo) a Ladislav Krejčí oslavují postup do finále Poháru České pošty.

Článek
Fotogalerie

V měsíci dubnu mohli diváci vidět 2,75 gólu na utkání. V průměru jich na ligové stadióny dorazilo 5146. Vstřeleným brankám pak vládne Sparta (11), v závěsu je Mladá Boleslav (10). Nejméně inkasovaných gólů má zase na svém kontě Plzeň. A to pouhou jednu.

Tradičně zajímavý pohled je na novou statistiku české nejvyšší soutěže nesoucí název Chance index. Za minulý měsíc se na vrcholu žebříčku prali o prvenství hráči Sparty a Plzně. S údajem 49 všechny předčil levonohý záložník Ladislav Krejčí, který je rovněž v nominaci na hráče měsíce Gambrinus ligy. Hned za ním je pak plzeňský objev Patrik Hrošovský - 45 a na třetím místě Josef Hušbauer - 42.

Tito hráči vyslali své spoluhráče do nejvíce příležitostí před brankou svých soupeřů.

Reklama