Hlavní obsah

Budějovice prohrály s Olomoucí a sestupují

Č. BUDĚJOVICE

Jihočeši v klíčové bitvě neuspěli a po prohře s Olomoucí je jasné, že doprovodí Opavu do druhé ligy. "Bylo to hlavně v hlavách hráčů," narážel kouč František Cipro na to, že jeho svěřenci dostali dva góly v posledních deseti minutách. "Koncovky nezvládáme, kluci se pořád dívají na hodiny. Kdybychom za stavu 1:0 dali jednu z mnoha šancí, mohlo to být možná jiné, i když výsledky ostatních zápasů šly stejně proti nám," dodal zklamaný Cipro.

Článek

Sigma promarnila velkou šanci ve 12. min., kdy šel M. Hubník po chybě obrany sám na bránu, ale Filipko jeho střelu vytáhl na roh. Při zákroku si však domácí gólman poranil levý kotník a musel ho vystřídat Kafka. Jihočeši se postupně zvedli. Ve 33. min. založil rychlou akci na levé straně Plocek, před brankou našel volného Kuliče a ten poslal míč do sítě.

Hanáci dlouho nevypadali jako tým, který bojuje o Ligu mistrů. "Musel jsem hráčůmo přestávce trochu vyhubovat," prozradil trenér hostí Petr Uličný. Domácí mohli vedení zvýšit. Po samostatné akci Lafaty zachránil Vaniak, dva sólové nájezdy neproměnil Kulič. Hráči Českých Budějovic se brzy zatáhli ve snaze ubránit nejtěsnější výhru, což se jim vymstilo.

Čtvrt hodiny před koncem ještě trefil Špiláček tyč, další tutovku nedal Babnič, ale Bednářova hlavička po rohu už přinesla změnu skóre. Jihočeši hráli vabank, v 87. min. si na útočníka zahrál obránce Sigmy Kučera a své sólo z poloviny hřiště nekompromisně zakončil - 1:2. "Měli jsme i štěstí, ale jsem rád, že to kluci otočili a ještě zůstáváme ve hře," dodal Uličný.

České Budějovice - Olomouc 1:2 (1:0)
Branky: 33. Kulič - 80. Bednář, 87. Kučera. Rozhodčí: Šedivý - Hojsík, Novák. ŽK: Obermajer, Dobrotka - Babnič. Diváci: 2506.
České Budějovice: Filipko (17. Kafka) - Dobrotka, Pivoňka, Obermajer, Plocek - Krajčík, Adam (84. Smíšek), Dvořák, Svoboda - Kulič, Lafata (68. Leština). Trenér: Cipro.
Olomouc: Vaniak - Kovář, R. Hubník, Kučera, Glos - König (65. Kobylík), Rýdel (46. Bednář), Špiláček, Randa - Babnič, M. Hubník (72. J. Schulmeister). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: