Hlavní obsah

Korunovace se odkládá, Teplice uštědřily Spartě první ligovou porážku. Znojmo otočilo proti Liberci

oc, dosSport.cz
Aktualizováno

První mečbol na zisk titulu fotbalisté Sparty využít nedokázali, ve 27. kole Gambrinus ligy prohráli v Teplicích 1:3. Pro Spartu to byla první ligová porážka v sezóně. Do utkání výrazně zasáhli fanoušci Sparty, kvůli kterým musel být duel na deset minut přerušen. V nucené přestávce chtěl rowdies pražského klubu uklidňovat i trenér Sparty Lavička, po kterém ale z kotle vyletěla dýmovnice. Teplice povyskočily před Liberec na čtvrtou příčku. Ve druhém sobotním utkání otočilo Znojmo zápas s Libercem, zvítězilo 4:1 a vyšvihlo se na 13. příčku mimo sestupové pozice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Teplic se radují z gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

V Teplicích od začátku zápasu řádili fanoušci Sparty, kteří během prvních pěti minut vhodili na trávník dvě světlice a sudí Královec nejdříve na několik chvil zápas přerušil. Domlouvat rowdies pražského klubu šel i kapitán Sparty Lafata. Když se znovu začalo hrát, Teplice hostující vlajkonoše pořádně schladily. Nivaldo totiž nechtěně přihrál Litsingimu, který z otočky propálil bezmocného Vaclíka.

Řádění příznivců Sparty ale pokračovalo dál a Královec duel znovu přerušil a odvolal hráče dokonce do kabin. Promluvit si s fanoušky šel ve společnosti ředitele komunikace Ondřeje Kasíka a maséra Tomáše Stránského i trenér Vítězslav Lavička. Když se ale blížil, vylétla proti němu z kotle dýmovnice. Po deseti minutách se však hráči vrátili na trávník a znovu se začalo hrát.

Opařená Sparta inkasovala ještě dvakrát

Teplice pokračovaly v útočné hře a byly odměněny druhým gólem. Po Vachouškově vysunutí se dostal ke střele Nivaldo, po jehož podařeném projektilu se sparťanský brankář natahoval marně. Opařená Sparta nevěděla, co hrát. A byla potrestaná potřetí. Po rohovém kopu se dostal míč ke Krobovi, který nacentroval do vápna, kde se do balónu hlavou položil Jablonský a Teplice vedly o tři góly.

Kvůli dlouhému přerušení se nastavovalo v první půli třináct minut. A v šesté minutě po vypršení řádné hrací doby se podařilo Spartě snížit. Lafata prostrčil míč na Hušbauera, který se prosadil střelou na zadní tyč. Další branku se Spartě i přes mohutný tlak ve druhé půli vstřelit nepodařilo. Pražané si tak na oslavu titulu musejí ještě počkat, Teplice poskočily po zisku tří bodů na čtvrtou příčku.

Znojmo otočilo zápas s Libercem

Znojmo utnulo nelichotivou bilanci sedmi kol bez vítězství. První do vedení přitom šel na brněnském stadiónu o čtvrtou příčku bojující Liberec. To když čtyři minuty po začátku druhé půle našel Kolár centrem Pavelku, který hlavou otevřel skóre. O deset minut později ale bylo srovnáno. Po centru Hříbka propadl míč k Crnkičovi, který propálil gólmana Kováře.

Znojmu trval obrat pouhé čtyři minuty. Další centrovaný míč, tentokrát od Reljiče, zužitkoval Cihlář, který ho hlavou poslal do protipohybu brankáře. Uklidňující branky pro Znojmo dosáhl Vašíček, který využil zaváhání brankáře Kováře. Ten držel míč tak dlouho, až ho o něj skluzem domácí útočník připravil a bez potíží skóroval. Stejný hráč se v nastaveném čase prosadil ještě jednou.

Program 27. kola:
Pátek
Dukla - Slovácko 1:1
Slavia - Příbram 3:0
Sobota
Znojmo - Liberec 4:1
Branky: 58. Crnkič, 62. Cihlář, 86. Vašíček, 90.+2 Vašíček - 49. Pavelka.
Teplice - Sparta 3:1
Branky: 8. Litsingi, 34. Nivaldo, 40. Jablonský - 45.+6 Hušbauer.
Neděle
17:00 Ml. Boleslav - Bohemians 1905
17:00 Jihlava - Brno
19:00 Jablonec - Plzeň
Pondělí
18:00 Olomouc - Ostrava

Reklama

Související témata: