Hlavní obsah

Dukla - Slovácko 1:1Slovácko remizovalo na Dukle a udrželo před ní šesté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
85. Pospěch 1 : 0
89. Petr 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Slovácka v předehrávce 27. kola první ligy remizovali na hřišti Dukly 1:1 a udrželi se na šestém místě tabulky před pražským týmem. Domácí sice poslal do vedení v 85. minutě Zbyněk Pospěch, ale minutu před koncem vyrovnal Jakub Petr. Svěřenci Luboše Kozla v domácí soutěži na Julisce popáté za sebou nevyhráli.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočník Slovácka Libor Došek se raduje ze stého gólu v české lize. Vpravo je obránce Petr Reinberk.

Článek

První větší možnost si v šesté minutě vytvořilo Slovácko. Valentův tečovaný přímý kop Rada vytáhl z horního růžku na roh. Domácí gólman pak při rozehrávce zazmatkoval a trefil Doška, od něhož se míč odrazil mimo branku.

Po dvaceti minutách se probojovala k soupeřově šestnáctce i Dukla, z dobrých pozic však minuli Matěj Hanousek i Mareš. Bezbrankový stav na druhé straně pomohl udržet Rada, když vyrazil na břevno Šumulikoského hlavičku.

Oboustranně ofenzivní fotbal pokračoval i v dalších minutách. Volný Ouedraogo měl sice v šestnáctce Slovácka hodně času na střelu, ale nakonec trefil jen obránce na brankové čáře.

Obraz hry se příliš nezměnil ani v úvodu druhého poločasu. Hodně blízko prvnímu gólu byl po hodině hry Došek, jehož hlavičku pod břevno zlikvidoval dalším dobrým zákrokem Rada.

O deset minut později zase slibnou šanci neproměnili domácí. Pospěchovu střelu neudržel Heča, ale dobíhajícímu Bergerovi dorážka nevyšla.

Pět minut před koncem už se Dukla prosadila. Berger z přímého kopu našel Pospěcha, který umístěnou hlavičkou nedal Hečovi šanci. Porážku Slovácka odvrátil za čtyři minuty zblízka Petr po Kerbrově centru.

27. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)
Branky: 85. Pospěch - 89. Petr. Rozhodčí: Jílek - Kříž, Hrabovský. ŽK: Ouedraogo, Berger, Mareš - Petr, Kuncl, T. Rada. Diváci: 1238.
Dukla: F. Rada - Romera (73. Božič), Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek - Hlinka, Ouedraogo (88. Marek), Marek Hanousek - Berger, Pospěch, Mareš (81. Černý). Trenér: Kozel.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Reinberk - Diviš (84. Havlík), Petr, Šumulikoski, Valenta, Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: