Hlavní obsah

Slavia - Příbram 3:0Fotbalisté Slavie porazili v souboji o záchranu Příbram

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hrubý 1 : 0
71. Necid 2 : 0
88. Juhar 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté pražské Slavie porazili v předehrávce 27. ligového kola Příbram 3:0. Červenobílí navázali na předešlý triumf na hřišti Bohemians 1905, v tabulce o bod přeskočili dnešního soupeře a přiblížili se záchraně. Skóre svým premiérovým gólem v lize otevřel v páté minutě Hrubý, po pauze přidali další branky Necid a Juhar. V 55. minutě sudí Libor Kovařík kvůli nadávkám na adresu šéfa fotbalové asociace Miroslava Pelty asi na deset minut přerušil utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha (Tomáš Necid) oslavují první gól během utkání 27. kola Gambrinus ligy proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Slavia dala v předchozích čtyřech kolech jediný gól, dnes ale otevřela skóre už v páté minutě. Nitrianský ještě sám před prázdnou brankou trefil jen břevno, odražený míč ale Piták připravil nabíhajícímu Hrubému, který zamířil přesně do horního rohu. Dvacetiletý záložník se dočkal v desátém ligovém utkání premiérové trefy.

Pražané, povzbuzení vedoucí brankou, pokračovali v aktivní hře, Neves ale v těžké pozici mířil z voleje nad. Příbram potvrzovala, že je na hřištích soupeřů nejhorší z celé ligy, venku vyhrála naposledy vloni v dubnu v Českých Budějovicích. Tým od Litavky zahrozil až v závěru poločasu, kdy nejprve pálil Pilík a pak Černého z úhlu prověřil Řezníček.

Sudí zápas přerušil

Do druhé půle vstoupili hosté lépe a po pěti minutách mohli srovnat. Zeman našel přihrávkou přes celé vápno osamoceného Pilíka, ale toho ve velké šanci vychytal Černý. Zápas pak na deset minut přerušil sudí Kovařík kvůli vulgárním nadávkám na adresu předsedy asociace Pelty.

Pauza prospěla Slavii, která se znovu dostala do tlaku. Smejkala a poté s přispěním tyče i Necida ještě vychytal Hruška, v 71. minutě už ale domácí pojistili náskok. Po rohovém kopu se hlavou prosadil Necid a navázal na svou trefu z minulého kola, která znamenala výhru 1:0 v Ďolíčku proti Bohemians 1905.

Příbram už zdramatizovat utkání nedokázala a potvrdila, že se jí na hřišti Slavie nedaří. Na půdě týmu z Edenu prohrála pošesté za sebou a nikdy v samostatné historii tam nedokázala zvítězit. Počtvrté z posledních pěti duelů v Edenu navíc odjížděla s třemi inkasovanými brankami, protože v 88. minutě ještě Juhar po Pitákově rychlém rozehrání přímého kopu obloučkem přehodil Hrušku.

Slávisté tak v dnešním utkání dali stejně gólů jako za předešlých šest kol dohromady. Naopak Příbram se jubilejního 500. gólu v české lize nedočkala ani po další Pilíkově šanci.

27. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:0 (1:0)
Branky: 5. Hrubý, 71. Necid, 88. Juhar. Rozhodčí: L. Kovařík - Pelikán, Dobrovolný. Bez karet. Diváci: 4452.
Slavia: Černý - Dostál, Smejkal, Škoda, Neves - Nitrianský, Hrubý, Gecov (90.+8 Prošek), Piták (90. Zmrhal) - Juhar (90.+7 Sodoma), Necid. Trenér: Pastoor.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Hajrapetjan (75. Mareš) - Pilík, Krbeček, Tarczal, Zeman - Danoski (79. Kraut) - Řezníček (90. Volešák). Trenér: Čuhel.
Zachrání se letos fotbalisté Slavie v Gambrinus lize?
Ano
86,7 %
Ne
13,3 %
Celkem hlasovalo 14670 čtenářů.

Reklama

Související témata: