Hlavní obsah

Slavii hrozila kontumace. Nakonec si fanoušci dali říct, oddechl si kapitán Piták

Před osmi dny dopadla Slavia na dno tabulky, vypadalo to s ní zle. Teď má však záchranu na dosah. Na výhru z derby s Bohemians 1905 totiž v pátečním duelu 27. kola navázala třemi body proti Příbrami a poskočila na 11. příčku. Vítězství 3:0 zajistily červenobílým góly Robert Hrubého, Tomáše Necida a Martina Juhara.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Slavie Praha Karel Piták hovoří s fanoušky během přerušení utkání 27. kola Gambrinus ligy proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

„Výhra nám moc pomohla, těší mě, že je už druhá v řadě. Sebevědomí nám roste, s ním i kvalita hry, mohlo to klidně dopadnout 6:1," zářil trenér Slavie Alex Pastoor. „Záchranu ale ještě jistou nemáme, tu nám dají pravděpodobně další čtyři body," dodal Nizozemec.

Jeho tým na soupeře vlétl, z tlaku brzy profitoval. V 5. minutě podnikli rychlou akci po pravé straně, kterou nejprve zakončoval Milan Nitrianský, trefil ovšem jen břevno prázdné branky. Míč ale přes kapitána Karla Pitáka doputoval k Hrubému, jenž z hranice pokutového území uklidil balon k tyči. Pro dvacetiletého odchovance, který nejvyšší soutěž poprvé okusil v únoru, to byla premiérová branka v Gambrinus lize.

Bude to drahé

„Jsem moc rád, že to přišlo. Bude to ale asi drahé, za první gól budu muset dát něco do kasy," culil se Hrubý. Slávisté dál dominovali, jenže stejně jako před týdnem v Ďolíčku po půlhodině ubrali plyn. Krátce po přestávce mohla Příbram srovnat, domácí však spasil brankář Radek Černý, který stoprocentní šanci Tomáše Pilíka zneškodnil. „Tady se utkání zlomilo. Nedali jsme, domácí brzy na to dali druhý gól a bylo rozhodnuto," litoval kouč Příbrami Petr Čuhel.

Sešívané probralo osmiminutové přerušení zápasu za vulgarity vůči svazovému předsedovi Miroslavu Peltovi na začátku druhého poločasu, kdy se ve vzduchu vznášela dokonce kontumace, neboť fanoušci Slavie neustále v hanlivých pokřicích pokračovali. Nakonec si však po zásahu kapitána Karla Pitáka dali říct. „Vysvětlil jsem jim, že jestli to ještě jednou zařvou, je konec utkání. Jsem rád, že se to nestalo," oddechl si Piták.

Poté si slávisté vytvořili v rychlém sledu tři příležitosti, tu poslední zužitkoval po rohovém kopu hlavičkou Tomáš Necid. Středočeši, kteří na Slavii v rámci samostatné české ligy uhráli jen tři body, se už na odpor nezmohli, naopak na cestu k Litavce jim přidal třetí gól Martin Juhar.

Zachrání se letos fotbalisté Slavie v Gambrinus lize?
Ano
86,7 %
Ne
13,3 %
Celkem hlasovalo 14670 čtenářů.

Reklama

Související témata: