Hlavní obsah

Kdyby se zápas kontumoval, o gól bych přišel, usmívá se po premiérové ligové trefě slávista Hrubý

Praha

Ligu okusil poprvé letos v únoru, ani ne za tři měsíce si záložník Slavie Robert Hrubý připsal premiérovou trefu v nejvyšší soutěži. Brzký gól dvacetiletého odchovance odstartoval cestu za vítězstvím 3:0 nad Příbramí v páteční předehrávce 27. kola. „Mám z něj velkou radost. I proto, že nás rychlý gól zvednul a uklidnil,“ uvedl Hrubý, který skóroval už v 5. minutě, kdy z hranice velkého vápna vystřelil bez přípravy přesně k tyči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Hrubý ze Slavie Praha oslavuje první gól během utkání 27. kola Gambrinus ligy proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Zamýšlel jste takové líbivé zakončení?

Křikl jsem si na Karla Pitáka, který mi ideálně přihrál. Těsně před střelou jsem si říkal, ať hlavně trefím branku.

Co vás bude první ligová branka stát?

Bude to drahé, něco do kasy budu muset dát.

Potěšil vás kromě výsledku i výkon?

Stoprocentně. Vítězství na Bohemce v minulém týdnu nám dodalo sebevědomí, dostali jsme se do klidu, na Příbram jsme si věřili. Myslím, že pohoda na nás byla na hřišti vidět, dobře jsme kombinovali.

Udělali jste velký krok k záchraně?

Definitivně zachráněni nejsme, musíme to potvrdit v příštím utkání v Brně. Nesmíme polevit. Je cenné, že vyhráváme s týmy, které jsou také namočeny v sestupu. Prohráli jsme se Spartou nebo s Plzní, ale v těch zápasech jsme neměli co ztratit, jen získat. Tři body z Ďolíčku a teď s Příbramí jsou moc důležité.

Co říkáte na téměř desetiminutové přerušení zápasu ve druhém poločase?

Nejsem tu od toho, abych to hodnotil. Dá se však říct, že nám trochu pomohlo, soupeř nás těsně předtím zatlačil. Když se zase začalo hrát, vypracovali jsme si tři velké šance, z jedné dali druhý gól. Myslím však, že bychom to zvládli, i kdyby se hrálo bez přerušení.

Neobával jste se předčasného ukončení duelu?

Když nás rozhodčí poslal do kabin, říkal jsem si ´sakra, zrovna když vedeme a dal jsem gól´. Kdyby se nedohrálo a zápas se kontumoval, přišel bych o něj. (směje se)

Zachrání se letos fotbalisté Slavie v Gambrinus lize?
Ano
86,7 %
Ne
13,3 %
Celkem hlasovalo 14670 čtenářů.

Reklama

Související témata: