Hlavní obsah

Znojmo - Liberec 4:1Sestupem ohrožené Znojmo zdolalo Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Pavelka 0 : 1
58. Crnkič 1 : 1
62. Cihlář 2 : 1
86. Vašíček 3 : 1
92. Vašíček 4 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Znojma porazili ve 27. kole první ligy v Brně Slovan Liberec 4:1 a posílili naději na záchranu. Liberec sice vedl gólem Pavelky, ale Znojmo v rozmezí čtyř minut druhého poločasu otočilo skóre brankami Crnkiče a Cihláře, poslední dva góly přidal Vašíček. Znojmo ukončilo sérii sedmi zápasů bez vítězství a dostalo se z pásma sestupu, naopak Liberec prohrál pátý venkovní zápas za sebou a inkasoval v nich už 18 branek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Mudra ze Znojma (vpravo) a Vladimír Coufal z Liberce sledují míč.

Článek

Sestupem ohrožené Znojmo vytěžilo z mírné územní převahy za celý úvodní poločas dvě vážnější střelecké příležitosti. Po půlhodině hry nejdříve po kombinaci s Lackem se dostal po levé straně do úniku obránce Mudra. Jeho střelu stačil brankář Kovář vyrazit. Vzápětí po rohovém kopu zakončoval Buchta, jehož ránu rovněž Kovář zneškodnil.

Liberec se představil v hodně kombinované sestavě. Na hrotu útoku se dokonce objevil obránce Fleišman. V ofenzívě byli hosté zcela neškodní, brankář Hrubý byl kromě dvou slaboučkých střel bez práce.

Skóre otevřel Liberec

Fotbalovou nudu z prvního poločasu vystřídala po změně stran oboustranně aktivní hra. Znojmo vsadilo na útočnější fotbal podložený větší agresivitou. Ovšem po sérii nedorozumění ve středu pole a sérii chyb otevřel skóre přesnou hlavičkou ve 49. minutě liberecký Pavelka.

Inkasovaná branka domácí fotbalisty nezlomila. Znojmo po dvou protiútocích z pravé strany rychle otočilo výsledek. Nejdříve v 58. minutě po Hříbkově centru z pravé strany se míč odrazil od libereckých zadáků k volnému Crnkičovi, který tvrdou střelou vyrovnal.

O čtyři minuty později Reljič našel přesným centrem Cihláře, který hlavičkou do protipohybu brankáře přidal druhý gól. Devět minut před koncem mohl zvýšit znojemský náskok Crnkič, který obešel i brankáře, ale v záklonu netrefil branku. Čtyři minuty před koncem však po chybě brankáře Kováře dal Vašíček třetí rozhodující branku a v nastavení tentýž hráč dal čtvrtý gól. Vašíček tak už jako devátý hráč v této sezoně pokořil hranici deseti vstřelených branek.

27. kolo první fotbalové ligy:
1. SC Znojmo - Slovan Liberec 4:1 (0:0)
Branky: 86. a 90.+2 Vašíček, 58. Crnkič, 62. Cihlář - 49. Pavelka. Rozhodčí: Proske - J. Paták, Pospíšil. ŽK: Reljič, Zeba - Coufal, Pokorný, Budnik. Diváci: 875.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, R. Buchta, Hnaníček, Mudra - Crnkič, Zeba (80. Haurdič), Lacko, Cihlář (74. Gál-Andrezly) - Vašíček, Reljič (89. Stáňa). Trenér: Kalvoda.
Liberec: Kovář - Coufal, Rajnoch, Pimpara, Pokorný - Kolár, Obročník (84. Bouška), M. Jarolím, Pavelka, Frýdek (88. Novotný) - Fleišman (58. Budnik). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: