Hlavní obsah

Naštvanost z Příbrami nám pomohla k výhře, usmíval se trenér Znojma Kalvoda

Znojmo

Velkolepý obrat v zápase s Libercem vynesl fotbalistům Znojma po dvou měsících vítězství v Gambrinus lize. Triumfem 4:1 posílili Jihomoravané notně naděje na záchranu. „Jsem hrozně rád, že kluci dokázali po vedoucím gólu hostů střetnutí otočit. Záchranu máme ve svých rukou,“ liboval si znojemský kouč Leoš Kalvoda. „Pomohla nám i naštvanost z neregulérní vyrovnávací branky v předchozím duelu v Příbrami,“ dodal s úsměvem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radost hráčů Znojma z gólu proti Liberci.

Článek

Jeho celek však do utkání s Libercem nevstoupil dobře. „První půli jsme odehráli mizerně. O přestávce jsem musel udělat v kabině trochu bouřku. Létaly i nějaké předměty," prozradil. „Naštěstí si kluci vzali moje výtky k srdci, byť jsme záhy po pauze inkasovali," potěšilo ho.

Rozdílový gól na 2:1 zaznamenal po Rejličově centru hlavou záložník Tomáš Cihlář. „Byl můj první v nejvyšší soutěži. Mám z něj o to větší radost, že nám pomohl k důležitým třem bodům. Myslím, že jsme si je za výkon ve druhém poločase zasloužili," tvrdil člen národního týmu do 20 let, který v roce 2007 vybojoval na MS v Kanadě stříbrné medaile.

Mužstvu se vrací forma

Cihlář si lebedil, že se jeho mužstvu vrací po hluchém období zase výtečná forma. „V pravý čas. Pevně věřím, že i tři zbývající utkání zvládneme a ligu udržíme. Bez ohledu na to, zda se podaří ve Znojmě zrekonstruovat stadión. Ale i v tomto směru máme pozitivní signály," tvrdil Cihlář.

Liberečtí nedokázali bez řady marodů dovést dobře rozehraný duel do úspěšného konce. „O vedení jsme se připravili vlastní nedisciplinovaností a naivitou," zlobil se trenér David Vavruška. „Na soupisce jsme měli pět hráčů z juniorky. Je nás bohužel málo, ale musíme se semknout a kýžené čtvrté místo uhájit. Je ale otázka, zda bychom s tak úzkým kádrem Evropskou ligu v příští sezóně vůbec zvládli. Nad tím bude potřeba se zamyslet," přemítal.

Autora vedoucí trefy Severočechů Davida Pavelku vstřelený gól vůbec netěšil. „Žádnou velkou radost z něj mít nemůžu. Kdybychom byli trochu zkušenější, utkání bychom v klidu dovedli k jednobrankové výhře. Jenže my jsme byli zbrklí na balónu a sami jsme soupeři nabídli čtyři góly. Zničehonic jsme byli pro Znojemské lacinou kořistí. Vyhráli zaslouženě," uznal sportovně Pavelka.

Reklama

Související témata: