Hlavní obsah

Hlavní je, abychom neudělali kaňku na sezóně svými výkony, přeje si zklamaný Dočkal

dos, zpSport.cz

Místo oslav zpackaný zápas se vším všudy. S řáděním vlastních fanoušků a porážkou 1:3. Fotbalisté Sparty naposledy v lize prohráli v minulém ročníku loni v květnu v Brně, její série neporazitelnosti trvala 28 zápasů (24 výher, 4 remízy). Na teplických Stínadlech padla a utkání ještě bude mít dohru, protože rozhodčí Královec ho ukončil již v 90. minutě před avizovaným pětiminutovým nastavením.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Sparty (vlevo) a obránce Teplic Jan Krob bojují o míč.

Článek
Fotogalerie

Chtěli se vracet do Prahy s mistrovským titulem v kapse. Místo toho proklínali zradu vlastních fanoušků i vlastní selhání na hřišti. „Byl bych nerad, aby to byla kaňka na naší sezóně. Těžko se budou hledat ti, kteří jsou za přerušování zápasu odpovědní. Hlavní je, abychom neudělali kaňku na sezóně svými výkony," krčil rameny trochu bezradně záložník Bořek Dočkal.

Sparta prohrála v lize téměř po roce, ale to lídra Gambrinus ligy mrzí v tuto chvíli asi nejméně. „Nejraději bychom hráli bez porážky deset let, ale to není možné. Porážky k fotbalu patří, pro nás je podstatné dotáhnout titul," dodával Dočkal.

„Liga je dlouhodobá soutěž, neházíme flintu do žita. První porážka nás mrzí, ale šanci máme zase příště doma s Olomoucí," přitakával mu Lukáš Vácha.

Titul jim může přihrát Jablonec

Sparta i tak dál vede o deset bodů před Plzní. Pokud Viktoria zítra nevyhraje v Jablonci, můžou Pražané slavit u televize. „To bychom se asi trochu cítili ošizení, ale titul je titul, takže v celkovém kontextu bychom byli rádi," přemítá Dočkal.

„Soustředíme se na vlastní zápasy. Rozhodně je lepší urvat titul na hřišti, což se nám v Teplicích nepodařilo," lituje další záložník Josef Hušbauer.

Sparta v týdnu vyřadila Jablonec v semifinále domácího poháru. Věří vůbec hráči, že by jim Baumit mohl v utkání s rozjetou Plzní k titulu pomoci?

„Těžko se mi to srovnává. Něco jiného je, když se koukáme na minulé zápasy Teplic, a pak jak Teplice hrají proti nám. Proti Spartě každý hraje na větší maximum než v jiných všednějších zápasech," nedělá si Dočkal vrásky, zda nečekaná pomoc na Střelnici přijde, nebo ne.

Reklama