Hlavní obsah

Schuster před dvěma týdny v Teplicích rozhodl, v Jihlavě byl smutným hrdinou

Jihlava

Před dvěma týdny rozhodl gólem o výhře fotbalistů Brna v Teplicích, ale v neděli v Jihlavě byl smutným hrdinou. Stoper Aleš Schuster si na začátku druhé půle nešťastně srazil za stavu 1:1 centrovaný balón do vlastní sítě a Zbrojovka na Vysočině v utkání 27. kola Gambrinus ligy padla. Zatímco Jihlavští již slaví díky vítězství 2:1 záchranu, Brno si musí na definitivu ještě počkat.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Petr Buchta z Brna, Stanislav Tecl z Plzně a Aleš Schuster z Brna v semifinálové odvetě Poháru České pošty.

Článek

„Zažívám úplně opačné pocity než v Teplicích. Chtěl jsem odvrátit centrovaný míč hlavou na roh, ale místo toho mi balón spadl na prsa a odrazil se k tyči. Moje velká chyba, moc mě to mrzí," kál se dvaatřicetiletý Schuster. „Kluci mi naštěstí na hřišti nic nevyčítali. Řekli mi, že se to občas stane, a že jedeme dál. Velká škoda, že se nám nepovedlo vyrovnat," litoval.

Schuster doufá, že jeho hrubka nebude mít pro brněnské mužstvo fatální následky. „Věřím, že zvládneme domácí duel se Slavií a definitivně se zachráníme," hleděl už raději dopředu.

Ani trenér Zbrojovky Václav Kotal Schusterovi nic nevyčítal. „Prostě se to stalo a už to nejde odestát. Nemá cenu mu něco říkat. Podívám se ovšem na video, zda k tomu došlo jeho nešikovností či třeba špatným vyhodnocením situace," uvažoval kouč.

Kotala štvalo, že za stavu 2:1 pro Jihlavu nedotáhl do úspěšného konce sólo útočník Skalák. „Vyřešil to hodně špatně," pokáral hráče, který se snažil domácího brankáře Hanuše přelobovat, ten však balón lehce lapil. „V koncovce se pořád strašně trápíme. Tentokrát dal Fischer konečně gól ze hry, ale jinak se nám proměňovat šance na jaře příliš nedaří," vadí mu.

Rada se statistikami nezabývá

V jihlavské kabině vládla mnohem lepší nálada, celek z Vysočiny už má po těsné výhře stoprocentní jistotu, že bude účastníkem Gambrinus ligy i v příští sezóně. „To je pro mě nejdůležitější. Nikoliv to, že jsem se prý na trenérské lavičce dočkal stého vítězství. Takovými statistikami se vůbec nezabývám, nejsou pro mě podstatné," tvrdil kouč Petr Rada.

Záchrany si nesmírně považoval. „Všichni, kdo se v Jihlavě o fotbal starají, si ji zaslouží. Nejvíc se o ni samozřejmě přičinili hráči," pochválil Rada svůj tým.

Přestože svoji misi na Vysočině stoprocentně naplnil, novou smlouvu ještě podepsanou v Jihlavě nemá. „Uvidíme, jak to dopadne. Stávající kontrakt mi vyprší 30. června a 1. července už budu možná zase krmit holuby," vtipkoval Rada.

Z vítězství nad Brnem, k němuž přispěl vedoucí brankou, se nejvíc z jihlavských fotbalistů těšil kanonýr Haris Harba. „Z Bosny se na mě přijela podívat celá rodina. Jsem šťastný, že mě viděli skórovat a navíc jsme získali důležité tři body. Jsem rád, že si moji blízcí udělali čas a vážili cestu z tak velké dálky. Snad jsem jim udělal radost," usmíval se Harba.

Vzápětí poznamenal, že definitivní záchranou pro jeho celek nic nekončí. „Před námi jsou v sezóně ještě tři prvoligové zápasy a my v nich budeme chtít uhrát co nejvíc. Naší touhou je skončit v tabulce co nejvýš," přeje si Harba.

Reklama

Související témata: