Hlavní obsah

Nemrzí mě, že Sparta už má titul, ale jsem zklamaný po Jablonci, řekl plzeňský kouč Uhrin

Jablonec nad Nisou

I poslední zbytky nadějí na případnou obhajobu titulu ztratili fotbalisté Plzně v Jablonci. K tomu, aby ještě zabránili v mistrovských oslavách pražské Spartě, potřebovali na severu Čech vyhrát. Po remíze 2:2 byl proto plzeňský trenér Dušan Uhrin mladší zklamaný. Nikoliv tím, že liga už zná vítěze, ale výsledkem svého týmu, který skončí v tabulce druhý. Současně kouč uznal, že o pořadí na špici se nerozhodlo v tomto kole, nýbrž už dříve.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Dušan Uhrin

Článek

Jak jste viděl zápas na jablonecké půdě?

Trvalo nám trošku déle, než jsme se po čtvrtečním poháru v Brně rozpohybovali. Přesto jsme postupně měli šance, které jsme nedokázali proměnit. Pokud chceme naplno bodovat, musíme takové příležitosti využít. Bohužel se to nestalo a naštěstí jsme zachránili aspoň nerozhodný výsledek, která není z celkového pohledu úspěchem. Soupeř dal druhý gól poté, co se rozhodčí spletl při autu. Ukázal, že má házet Plzeň, ale vhazovali domácí a vznikla z toho situace, po níž šli Jablonečtí do vedení na 2:1. Hned nato jsme zabrali a vyrovnali.

O titulu je rozhodnuto už tři kola před koncem. Považujete to za reálný obrázek ligy?

Musíme to tak brát. Sparta má dostatečný náskok, takže na čele se už nehraje takříkajíc o nic. Ale ani už před týdnem jsme si nemysleli, že bychom mohli dohnat desetibodovou ztrátu. Uvažovat nad tím, to by byl nesmysl. Nevím, co by se muselo stát. Snad nějaká epidemie na straně Sparty. To, že jsme nevyhráli v Jablonci, mě mrzí víc, než fakt, že Pražané mají definitivně titul.

Co očekáváte od závěrečné části jarní sezóny?

V lize se ještě hraje o další pohárové příčky, takže to může být zajímavé. Zároveň se připravujeme na finále poháru. Chceme vyhrávat a půjdeme za tím, abychom se cítili dobře a byli jsme spokojeni.

Při zápase v Jablonci vaši fanoušci až do šedesáté minuty vůbec nepovzbuzovali.

Je to škoda, asi zvolili jinou strategii. Ale jinak si nemůžeme přát lepší příznivce. Doma na nás chodí plný stadión a fanoušci nás podporují v každé chvíli.

Reklama

Související témata: