Hlavní obsah

Horváth: Umíme počítat, Spartě k titulu gratuluji. Za rok se o trofej znovu porveme

Jablonec nad Nisou

Kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth přijal titul pražské Sparty, největšího rivala Západočechů, bez výrazných emocí. „Umíme počítat, proto jsme v poslední době věděli, že na první místo už nedosáhneme. Pořád tam sice byla malinkatá naděje a minimální pravděpodobnost, ale na to se nedalo upínat. A jelikož Sparta šla nekompromisně za svým cílem, byla lepší a zaslouženě slaví, můžeme jí sportovně pogratulovat,“ pravil zkušený záložník po remízovém zápase 2:2 v Jablonci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Pavel Horváth.

Článek

Plzeňští dvakrát vyrovnali, když v samotném závěru odvrátili hrozící porážku. Byla by teprve třetí v sezóně. Ale je jasné, že do Jablonce přijeli pro vítězství.

„I kdybychom tam vyhráli, Sparta by titul stejně získala - jen o týden později. Takže jsme potvrzení jejího triumfu nijak neprožívali," líčil Horváth, který ale jen zalitoval slabší koncovky svého týmu na jabloneckém trávníku.

„Dali jsme sice dva góly, ale když si venku vytvoříte pět stoprocentních šancí, mělo by z toho být vítězství. Titul jsme neztratili až v Jablonci, ale mnohem dříve," podotkl tahoun plzeňského mužstva, který hodlá probíhající soutěžní ročník podrobně hodnotit až po finále domácího poháru se Spartou. To se hraje v sobotu 17. května od 18:45 hodin v Edenu.

„Měli jsme a stále máme sezónu hodně napráskanou, co se týče termínů a zápasů na různých frontách. Těžko mohu teď bilancovat jen ligu," pravil. „Druhé místo sice není obhajobou titulu, ale celkově se nám povedlo uspět v Lize mistrů a dostat se až do jarní fáze Evropské ligy, což není pro české kluby obvyklou věcí. Možná se to docení až později," rozjímal kapitán, jenž už uvažuje i nad příští sezónou.

„Je na nás, abychom se na ní dobře připravili a znovu se pokusili rvát o titul. Jsme opět v evropských pohárech, takže rozhodně máme velkou motivaci prosazovat se i nadále na mezinárodní scéně," zakončil Horváth.

Reklama

Související témata: