Hlavní obsah

Mladá Boleslav slaví, Evropa už Magerovi a spol. neunikne

Pouhých jedenáct kol potřeboval po lednovém nástupu do funkce trenér Karel Jarolím, aby s fotbalisty Mladé Boleslavi potvrdil účast v příštím ročníku Evropské ligy. Středočeši v neděli porazili 1:0 Bohemians 1905 a mají jistotu, že skončí nejhůře čtvrtí, což jim garantuje místo v Evropě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Magera (vpravo) a Daniel Bartl se radují z výhry nad Bohemians 1905, která Středočechům zajistila pohárovou Evropu.

Článek

„Jsem rád, že jsme si Evropskou ligu zajistili s předstihem. Závěr ligy nemáme snadný, a tak je dobře, že jsme nezaváhali a udrželi si náskok," neskrýval Jarolím úlevu. Mladou Boleslav totiž ve zbývajících kolech čeká Plzeň, Sparta a Příbram, přičemž jen s Pražany hraje doma.

„Splnili jsme cíl v podobě pohárů, ale ještě je před námi druhý úkol, jímž je třetí příčka," připomínal útočník Lukáš Magera, autor vítězného gólu, že mise není dokončena.

Celek z města automobilů už mohou předstihnout jen Teplice. „Věřím, že nyní už místo na stupních vítězů udržíme a třetí příčka bude naše," prohlásil Jarolím s vědomím, že čtvrté Teplice by musely vyhrát všechny zápasy a Mladá Boleslav třikrát prohrát, protože v případě bodové shody má lepší vzájemné zápasy.

„Upřímně přiznávám, že jsem čekal o třetí místo větší a napínavější boj. Očekával jsem tuhou bitvu až do posledního kola. Ale konečný vývoj mě vůbec nemrzí," smál se Jarolím.

Reklama

Související témata: