Hlavní obsah

Srážejí nás laciné branky, hřímal jablonecký kouč Skuhravý po remíze s Plzní

Jablonec nad Nisou

Jablonečtí fotbalisté mohli být po Teplicích (na podzim) a Spartě (na jaře) teprve třetím týmem v sezóně, který by dokázal v Gambrinus lize porazit Viktorii Plzeň. Tahle lákavá vidina ale vzala za své pár minut před koncem nedělního duelu. Severočeši neudrželi slibné vedení a zápas po plzeňském vyrovnání dospěl k remíze 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Roman Skuhravý.

Článek

Z jabloneckých hráčů zaujal svými dvěma trefami Jan Kopic, jemuž se podobný kousek povedl už podruhé. Předtím byl takhle úspěšný při divoké přestřelce se Znojmem 5:5. Nezvyklým tahem v domácí sestavě bylo zařazení útočníka nebo ofenzivního záložníka Antonína Fantiše na pravý okraj obrany.

„Na tomto postu jsme měli trošku problém. Snažíme se hrát aktivně i s podporou krajních beků a zatím jsme v tom nebyli příliš silní. Proto jsem zkusil Fantiše se záměrem, aby pomohl vytvářet herní převahu, jelikož jsme se hodlali prosadit i proti Plzni," vysvětlil jablonecký trenér Roman Skuhravý, co ho přimělo k improvizaci.

„Ale Tonda Fantiš je i při svém mládí už zkušeným fotbalistou, který chce hrát dopředu, což potřebujeme. Až čas ukáže, jestli může na pravém bekovi nastupovat dlouhodobě," poznamenal kouč Severočechů.

Jablonec sráží laciné branky

Jablonečtí patří k mužstvům, která inkasují hodně gólů. „Bohužel nás to provází celou sezónu. Skoro v každém utkání dostáváme laciné branky po chybách, jaké by se stávat neměly. Kdyby nás soupeři přehrávali po vypracovaných akcích, bylo by to jiné, než když nás srážejí vlastní kiksy. Kvůli tomu jsme až ve středu tabulky a nejsme úspěšní, jak bychom si přáli," zamyslel se trenér.

Severočeši stihli během několika dní pohárovou konfrontaci se Spartou i ligový duel s Plzní, tedy nejlepšími českými týmy. „Oba celky jsou momentálně někde jinde, o čemž svědčí jejich náskok. A odskočená od svých pronásledovatelů zůstává v klidu i třetí Mladá Boleslav. Ale celkově je to skoro bláznivá sezóna. Od čtvrtého, pátého místa dolů může každý porazit každého, převládá vyrovnanost a boj o záchranu. Na ni třeba nemusí stačit ani třicet bodů," uvažoval Skuhravý, který po sezóně u jabloneckého týmu končí.

Neznamená to, že by tým dohrával ligu jen z povinnosti. „Určitě chceme ještě co nejvíc bodovat, protože máme dluh vůči příznivcům. A taky očekávám, že kluci ze sebe vydají maximum, aby zanechali dobrý dojem z posledních tří kol i s výhledem na příští sezónu," dodal ambiciózní trenér.

Reklama

Související témata: