Hlavní obsah

Chceme vybojovat poháry, ale musíme se zlepšit, říká liberecký brankář Kovář

Liberec

Třebaže libereckým fotbalistům nevychází jaro podle představ, stále živí naději na umístění zaručující start v předkole Evropské ligy. „Pokud o něj chceme bojovat, musíme se zlepšit,“ uvědomil si v rozhovoru pro Sport.cz brankář Přemysl Kovář. V příštích týdnech se také rozhodne o jeho fotbalové budoucnosti, protože se o něj údajně uchází i sousední Jablonec.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Liberecký brankář Přemysl Kovář (vpravo) inkasuje gól na hřišti Znojma. Zleva jsou domácí Emir Zeba a obránce Slovanu Lukáš Pokorný.

Článek

Libereckým fotbalovým příznivcům jste způsobili šok ligovou porážkou 1:4 na půdě Znojma v Brně. Čím si debakl vysvětlujete?

Když to shrnu, vyhrát jsme si nezasloužili. Za příznivého stavu jsme si asi mysleli, že to přijde samo a že si odvezeme tři body. Domácí fotbalisté ze Znojma do toho ale dali správné srdíčko a bojovnost.

Je pro Slovan omluvou fakt, že vám chyběla spousta hráčů?

Hovořilo se, že jsme přijeli v improvizované sestavě, což byla pravda. Ale nemůžeme se na to vymlouvat. Nastoupili kluci, kteří chtějí také hrát ligu a uvědomili si, o čem to je.

Máte za sebou tři zápasy pod novým trenérem Davidem Vavruškou. Už jste vstřebali nečekanou změnu?

Samozřejmě cítíme motivaci prosadit se i pod novým koučem. Hrajeme ale i každý sám za sebe. Momentálně nám jde pořád o pohárovou Evropu. Ale pokud bychom předváděli výkony jako proti Znojmu, nemáme tam co dělat. Musíme se zlepšit ve všech směrech.

V sobotu hostíte v přímém souboji o čtvrté místo Teplice. Bude to pro vás ligové utkání jara?

Bohužel už ztrácíme na Teplice, které senzačně porazily Spartu, jeden bod. Rozdáme si to tedy s nimi o poslední pohárovou příčku, protože třetí Boleslav je už bodově daleko před námi. Po pravdě nám ale pomohl k naději na Evropu fakt, že si finále domácího poháru zahrají Sparta s Plzní.

Jak vidíte svou fotbalovou budoucnost?

Teď bych to ještě neřešil. Sedneme si nejprve se sportovním ředitelem libereckého klubu Honzou Nezmarem. Řekneme si co a jak, od toho se budou odvíjet další kroky.

Prý byste mohl zamířit za trenérem Jaroslavem Šilhavým z Liberce do Jablonce?

Bavili jsme se o tom, ale nechtěl bych to rozvádět. Už jsem někde řekl, že jsme v kontaktu, ale zdaleka není nic jistého. Je to předčasné.

Budou hrát liberečtí fotbalisté v příští sezóně evropské poháry?
Ano
36,8 %
Ne
63,2 %
Celkem hlasovalo 543 čtenářů.

Reklama

Související témata: