Hlavní obsah

Dal dva góly silné Plzni, ale nejásal. Cennější by bylo vítězství, řekl jablonecký záložník Kopic

Jablonec nad Nisou

Byl jabloneckým hrdinou v zápase s Plzní, přesto po remízové bitvě prožíval rozporuplné pocity. Na jednu stranu se fotbalový záložník Jan Kopic těšil z toho, že dal špičkovému soupeři dva góly, ale mrzel ho výsledek 2:2. „Cennější by bylo vítězství. Bojujeme ale dál a snad přidáme další body, aby závěr sezóny vyzněl lépe, než dosavadní průběh jara,“ řekl šikovný středopolař v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Jan Kopic.

Článek

Co pro vás znamenají dvě trefy do plzeňské sítě?

Samozřejmě si uvědomuji, že vstřelit dvě branky v lize zrovna tomuto celku se nepodaří jednomu hráči každý den. Byl jsem za to moc rád. Plzeň má vynikající mužstvo s polovinou reprezentantů. Nemusím je ani jmenovat, všichni je známe. Takže z osobního pohledu si těch gólů proti kvalitní obraně i brankáři moc vážím.

Přesto jste byl po zápase docela zklamaný.

Chtěli jsme vyhrát a měli jsme k tomu blízko, asi dvě minuty. Byli bychom teprve třetím týmem, který by letos Plzeň porazil, proto rozpaky z výsledku. Bohužel jsme vedení neudrželi. Přitom před zápasem jsme cítili velkou motivaci, abychom urvali tři body.

Jaká je tedy nálada v jablonecké kabině tři kola před koncem ligy?

Je rozdíl skončit v lize šestý nebo dvanáctý. Pohybujeme se uprostřed tabulky a pokusíme se přiblížit k pětici nahoře. Ale bohužel výš už to nepůjde, jelikož máme bodovou ztrátu. Mrzí nás, že nám utekla naděje na čtvrté místo, o které nyní bojují Teplice s Libercem. Bohužel jsme ztratili formu na delší dobu a teď to doháníme.

Jste spokojen se svou letošní střeleckou bilancí?

Dal jsem v lize šest gólů, což je zatím nejvíc v jedné sezóně. Snažím se jít postupnými kroky dopředu, předtím jsem během jednoho ročníku skóroval za Jablonec pětkrát a čtyřikrát.

V létě se údajně v Jablonci chystá velká hráčská obměna. Co o tom soudíte?

Je jisté, že přijde nový trenér Šilhavý a záleží na tom, jaké hráče bude mít k dispozici. Nám, co jsme momentálně v týmu, nezbývá, než hrát co nejlépe. Ve fotbale to tak chodí, že každého půl roku můžete přijít o místo, pokud se vám přestane dařit, a naopak někdo nový, komu se začne dařit, vás může nahradit. Ale složení kádru není otázka pro mě, spíš pro vedení klubu, hlavně jeho majitele a šéfa.

A jak vidíte svou perspektivu?

Chci především zvládnout s jabloneckým týmem poslední tři ligová kola v Příbrami, s Bohemians a v Brně. O nic jiného se nestarám. A v létě se uvidí.

Reklama

Související témata: