Hlavní obsah

Chtěl bych stihnout aspoň závěr jara, přeje si zraněný liberecký útočník Šural

Liberec

Vinou přetrvávajícího zranění se vytratil fotbalový útočník nebo ofenzivní záložník Josef Šural ze sestavy Slovanu Liberec. A týmu chybí zrovna v době, kdy Severočeši už několik týdnů zápolí s problémy vyplývajícími právě z absence řady stabilních hráčů. „Mrzí mě, že nemohu klukům pomoci na hřišti, ale snad bych se měl už brzy připojit k mužstvu,“ řekl Šural v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník Josef Šural oslavuje gól.

Článek

Co je příčinou vaší nepřítomnosti na ligových trávnících?

Zranil jsem se v utkání s Ostravou. Vypadalo to, že mám jen lehce natažený sval, ale nakonec se ukázalo, že byl natržený. Postupně se doléčuji a věřím, že se během krátké doby zařadím znovu do tréninku a přípravy Slovanu pro ligové zápasy.

Před zraněním se vám docela dařilo a patřil jste k základním článkům týmu...

Snažil jsem se bojovat, protože jsme v zimě přišli o několik špičkových hráčů a chtěli jsme si i nadále udržet slušnou výkonnost. Ale jestli jsem hrál nějak dobře, to nevím.

Minulý zápas Liberce v Brně se Znojmem jste sledoval jen z tribuny. Jak jste prožíval vystoupení Slovanu ve vašem rodném městě?

Mrzelo mě, že nemohu klukům pomoci. Prázdný stadión, podle mě tam bylo asi jen málo přes pět set diváků. Je smutné, že se nikdo nepřijde podívat na fotbal. To není ligová atmosféra. Všiml jsem si ale, že v areálu byli i hráči Zbrojovky Brno, kteří měli trénink. Tak jsem se byl za nimi podívat a trošku jsme pohovořili, protože jsou mezi nimi i moji bývalí brněnští spoluhráči.

Během vaší nucené herní pauzy došlo v Liberci k trenérské změně. Jak jste to vnímal?

Ve Slovanu jsem začínal společně s trenérem Šilhavým v létě 2011, takže jsme přišli ve stejnou dobu. Pan trenér odvedl obrovský kus práce. Ale na jaře jsem slyšel a čekal, že asi skončí. Bylo to však ze dne na den. S tím se nepočítalo. Jenže trenéři se asi mění jako hráči. Pod novým koučem Davidem Vavruškou jsem v Liberci ještě netrénoval, jen se připravuji s kondičním trenérem. Ale pan Vavruška určitě ví, že tam někde běhám a jsem v kabině i na soupisce (úsměv).

V sobotu vás čeká přímý souboj o čtvrté místo ligové tabulky s Teplicemi. Jak posuzujete liberecké ambice na předkolo Evropské ligy?

Šance na poháry existuje, ale teď bych to ještě neřešil. Až zápas s Teplicemi naznačí, kdo k nim bude mít blíž. Chtěl bych stihnout závěr ligy na hřišti, ale neodhadnu, jestli budu k dispozici už pro nejbližší zápas.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice