Hlavní obsah

Baník po výhře v Olomouci sčítá zraněné, Vengřinek má přetržený zkřížený vaz

Vladimír KolářPrávo

Ze tří zraněných hráčů Baníku v pondělním utkání v Olomouci je na tom nejhůře krajní obránce Tomáš Vengřinek, který má přetržený křížový vaz v koleni a do konce roku se může s fotbalem rozloučit. Brankář Jiří Pavlenka a záložník Joel Lindpere budou chybět do konce sezóny.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zraněného ostravského brankáře Jiřího Pavlenku (na nosítkách) doprovází ze hřiště jeho spoluhráč Michal Frydrych.

Článek

„Pavlenka má otřes mozku. Tatínek ho včera převezl z olomoucké nemocnice do ostravské, kde zůstane asi ještě dva dny na pozorování a pak se uvidí co dál," sdělil Právu Martin Svědík, člen trenérského triumvirátu ostravského týmu. „Lindpere má posunutou čelist, v obličeji zlomenou jařmovou kost a zlomený nos. Zůstal v olomouckém špitálu, kde v nejbližších dnech se podrobí operaci."

Na konečnou diagnózu Vengřinka se čekalo do včerejšího vyšetření magnetickou rezonancí v Ostravě. Je ta nejhorší. „Vengy má přetržený zkřížený vaz v koleni, takže letos pro něho fotbal skončil," povzdechl Svědík.

Pavlenka se Vengřinkem se pochroumali navzájem při situaci, z níž padl první gól do ostravské branky. Gólman srazil dělovku Schulmeistera jen před sebe, a když za míčem vystartoval, aby se jej zmocnil, podklouzl. Varadi byl rychlejší a balón usměrnil do sítě, ostravští fotbalisté se ve snaze tomu zabránit srazili. Lindpere přišel k úrazu při vzdušném souboji s olomouckým stoperem Dreksou v pokutovém území Sigmy.

Všichni tři zranění hráči museli být vystřídání, takže Baník už ve 37. minutě vyčerpal všechny možnosti zasáhnout do sestavy. Přesto po heroickém výkonu dokázal skóre otočit z 0:2 na 3:2.

Reklama