Hlavní obsah

Cipro doufá, že se Jihočeši vrátí zpátky

Jan KrůtaPrávo

Pro českobudějovické fotbalisty měl být spasitelem, ale zázrak se nekonal a trenér František Cipro tým k vytoužené záchraně nepřivedl. I přes smutek doufá, že za rok bude s hráči slavit návrat do nejvyšší soutěže.

Článek

"Byl jsem tady devět zápasů a ke spokojenosti jsme měli mít o nějakých šest nebo sedm bodů víc," říkal zklamaný Cipro, který má smlouvu ještě na příští sezónu a počítá s tím, že ve funkci zůstane. "Já to, Franto, zažil kdysi s Opavou. Byl jsem z toho moc zklamaný, ale i tohle někdy k fotbalu patří," snažil se trenérského kamaráda konejšit kouč Olomouce Petr Uličný. Jeho tým vyhrál 2:1, když zápas otočil během posledních deseti minut.

"Sestup mě samozřejmě mrzí. I kvůli tomu, že jsou tady pro fotbal skvělé podmínky. V kariéře už jsem něco prošel, tak můžu porovnávat. Co se týče podmínek, ať už tréninkových nebo materiálních, tak patříme mezi špičku ligy. Jsou tady lepší než ve Slavii nebo v Teplicích," tvrdil Cipro. Problémy prý nebyly ani s penězi. "Výplatu jsme měli dostávat patnáctého a peníze chodily už třináctého..."

Hned po utkání jednalo představenstvo o dalším osudu českobudějovického fotbalu. Co bude dál? "Byla by obrovská škoda, kdyby se to zabalilo. Druhá liga bude moc těžká. Přál bych si, aby se nám po sestupu nerozpadl kádr a vrátili jsme se. Potřebuju tady dál mít kvalitní a zkušené hráče," uvažoval Cipro. Největší zájem je o útočníka Kuliče. "Asi ve čtyřech klubech první ligy," upřesnil trenér. "Zatím nevím, co bude," nechtěl v emocích řešit budoucnost Marek Kulič.

Kromě něj s jistotou odejde Lafata, jemuž končí smlouva a míří do řeckého Xanthi. "Moc mě mrzí, že jsem to tady takhle zakončil," litoval David Lafata. "Pořád jsme v záchranu věřili, ale nedá se nic dělat. Věřím, že kluci budou hrát druhou ligu jen rok a za rok jsou zpátky. Budu jim na dálku držet palce," dodal útočník.

"Byl bych rád, kdyby se nám za rok podařil návrat. Mužstvo máme dobré a musíme myslet jen na postup," tvrdil slovenský obránce Martin Dobrotka. "Ale těžko se mi o tom teď mluví, sestupové pocity zažívám poprvé v kariéře."

Reklama

Související témata: