Hlavní obsah

Teplice jsou po výhře nad Spartou týmem kola, ve statistikách zářili Kopic či Piták

Praha

Titul Tým kola míří podle oficiálních statistik ve fotbalové Gambrinus lize do Teplic, kterým se o víkendu povedl husarský kousek. Ve 27. kole jako první tým v sezóně porazily vedoucí Spartu. Té tak překazily oslavy ze zisku titulu přímo na hřišti, jistotu vysněné trofeje získali Letenští až o den později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jablonský z Teplic (druhý zleva) oslavuje třetí gól proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Podrobné statistiky ukazují, že Severočechům stačilo čtyřikrát trefit branku - vytěžili z toho tři góly, brzy se ujali vedení a pak už otěže zápasu nepustili. Teplice navíc zcela ovládly souboje na zemi i ve vzduchu. Jejich úspěšnost v obou kategoriích činila přes 60 procent.

Výkon kola si připsal jablonecký Jan Kopic, jenž dvěma góly zařídil remízu 2:2 s Plzní, čímž soupeře připravil o poslední naději na obhajobu titulu. Zato na Letné se mohli začít radovat. Zajímavé je, že Kopic se prosadil proti klubu, jenž má o něj údajně dlouhodobý zájem!

Nejkreativnějším mužem kola byl kapitán Slavie Karel Piták, který v kategorii Chance index dosáhl na hodnotu 27. Navíc asistoval hned u dvou gólů sešívaných h a zásadně tak přispěl k vítězství 3:0 nad Příbramí. Na druhé příčce se za Pitákem umístil teplický Nivaldo, třetí skončil Miloš Reljič ze Znojma.

Reklama