Hlavní obsah

Costa raritou sparťanských oslav. Zaspal titul a probudil se jako český mistr

Věřili byste, že zisk mistrovského titulu se dá zaspat? Africký legionář ve službách fotbalové Sparty to dokázal. Když lídr tabulky v sobotu prohrál v Teplicích, osmadvacetiletý obránce Costa Nhamoinesu netušil, že by se už v neděli mohl stát mistrem. Klíčovou remízu Jablonce s Plzní prospal, a teprve když se u televize vzbudil, zjistil, že musí rychle spěchat na mistrovské oslavy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty oslavují Costův (uprostřed) podzimní gól do sítě Teplic.

Článek

Afričané Costa a Konaté nejsou na prvních fotografiích oslav titulu. Spoluhráči je sháněli, ale v neděli večer byli nedostupní.

Příběh zřejmě nejlepšího levého obránce v české nejvyšší soutěži je raritou. Mistrem se nestal u televize jako spoluhráči, ale v posteli.

„Jsem po zranění, mám tréninky navíc a rehabilitace. Unavený jsem si šel lehnout a vůbec netušil, že se v neděli ještě něco takového může stát," usmíval se Costa Nhamoinesu, když se noví šampióni ve středu odpoledne scházeli k prvnímu tréninku po oslavách.

Ani bek ze Zimbabwe při nich nechyběl, i když jejich začátek prospal. „Vzbudil jsem se u televize a ve zprávách právě říkali, že Sparta je mistrem. Ani jsem tomu nechtěl věřit, ale začaly mi chodit gratulace a spoluhráči mi hned všechno vysvětlili. Přijel jsem za nimi brzy, takže jsem skoro o nic nepřišel," líčil bek ze Zimbabwe.

Cílem je teď Liga mistrů

„Taky se tancovalo, i při oslavách jsme byli jeden tým. Nejkrásnější chvíle mého angažmá ve Spartě. Ještě jsme ale neměli pohár, který dostaneme po posledním ligovém zápase. S ním to bude ještě lepší, budou u toho i naši fanoušci," těší se Costa.

Letenští čekali na titul čtyři roky, Costa ho získal hned ve svojí první sezóně ve Spartě. „Není to konec, měl by to být teprve začátek. Hrajeme jako tým, navíc máme řadu individualit," naznačuje Costa, jak moc ho láká postup do Ligy mistrů.

„Spolu s mistrovstvím světa je pro fotbalisty největší soutěží. A já bych si rád v obou zahrál. Když budeme pokračovat v nastoupené cestě, tak věřím, že se do Ligy mistrů dostaneme," přeje si kuriózní postava sparťanských oslav.

Reklama

Související témata: