Hlavní obsah

Vzpomínky na Sevillu jsou krásné. Teď ale bojujeme o čtvrté místo, říká liberecký Pavelka

Liberec

Fotbalový záložník David Pavelka se v probíhající sezóně prosazuje v dresu Slovanu Liberec nejen po herní stránce ve středu pole, ale i střelecky. V paměti je stále ještě jeho nádherný gól v Evropské lize do sítě FC Sevilla. V domácí lize skóroval pětkrát, z toho čtyřikrát na jaře. Přesto není se svou produktivitou stoprocentně spokojen. A upíná se především k závěru ligové sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Liberce David Pavelka.

Článek

Jak na vás působí fakt, že váš podzimní soupeř z evropského poháru FC Sevilla je ve finále Evropské ligy.

Vážím si toho, že jsme s tímto celkem v rámci dvojzápasu ani jednou neprohráli. A že jsem jim dal branku. Body do tabulky základní skupiny Evropské ligy měly svou cenu, což se teď potvrzuje při cestě španělského týmu až do finálového duelu. Jsou to příjemné vzpomínky na Sevillu, ale už to nijak zásadním způsobem nevnímáme. Bereme to jako minulost.

Nemrzí vás přece jen s odstupem času jarní vyřazení od Alkmaaru?

Kdybychom byli i po zimní přestávce kompletní a udržel se tehdejší kádr, asi bychom mohli mít větší pohárové ambice. Jenže na jaře pracujeme a hrajeme s tím, co máme. Je zbytečné spekulovat o minulých měsících, už to nezměníme.

Momentálně se vám střelecky daří. Jak hodnotíte svou bilanci?

Jsem rád, že mi to tam někdy spadlo, ale nejsem kanonýr. Kdybych měl na svém kontě v této době aspoň deset gólů, to by byla lepší vizitka, než „pouhých" pět ligových branek (úsměv).

Slovan Liberec často nezvládá zápasy venku. Čemu to přisuzujete?

Fotbalovost nám nestačí, protože nedokážeme dorovnat nadšení a důraz soupeřů v osobních soubojích. Nebudu se vymlouvat na absenci některých hráčů a z toho vyplývající nesehranost, když nastupují kluci, kteří předtím nedostávali tolik prostoru.

S čím jdete do zbytku sezóny?

Prohra se Znojmem v Brně nás musí nabudit, abychom si uvědomili, že boj o pohárovou příčku nebude snadný. Rozdáme si to s Teplicemi o čtvrté místo. Naším cílem je dostat se znovu do předkola Evropské ligy.

Myslíte už na příští ročník? Uvažujete o změně dresu?

V Liberci mám smlouvu ještě na dva a půl roku a nic jiného neřeším. A otázky ohledně přestupového tématu považuji tři kola před koncem probíhající ligy za velmi předčasné.

Reklama

Související témata: