Hlavní obsah

Jen titul Spartě nestačí, Krejčí a Lavička posbírali ceny za duben

Praha

Záložník Ladislav Krejčí je po Václavu Kadlecovi, Jakubu Brabcovi a Costovi Nhamoinesuovi v pořadí čtvrtým hráčem Sparty, který vyhrál anketu Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce. V dubnovém vydání obdržel od fanoušků přes 4000 hlasů a v napínavém souboji nakonec zdolal brněnského kapitána Pavla Zavadila. Mladoboleslavský Jasmin Ščuk se tak jako loni v říjnu musel smířit s třetím místem. Trenérem měsíce je již počtvrté Vítězslav Lavička, kouč nových mistrů ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva): Ladislav Krejčí, trenér Vítězslav Lavička, kapitán David Lafata a Pavel Kadeřábek před derby se Slavií na terase Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě.

Článek

Jedenadvacetiletý Krejčí během uplynulého kalendářního měsíce přispěl dvěma góly a třemi asistencemi k tomu, že Sparta neztratila ani bod. Také díky tomu na konci sezóny podruhé v kariéře zvedne nad hlavu pohár pro mistra republiky.

„Letošního titulu si vážím víc než toho svého prvního z roku 2010, protože tehdy jsem naskočil jen do několika utkání. Teď už jsem se cítil být daleko důležitější součástí úspěšného týmu," prohlásil český reprezentant.

Krejčí se ocitl v hledáčku několika předních zahraničních klubů. „Kdybych si teď měl vybrat, jestli zvolit atraktivní zahraniční angažmá, nebo hrát Ligu mistrů se Spartou, vybral bych si to druhé," uvedl letenský odchovanec.

Hráč měsíce:
1. Ladislav Krejčí (Sparta) 4184 hlasů,
2. Pavel Zavadil (Brno) 3803,
3. Jasmin Ščuk (Mladá Boleslav) 2970.
Trenér měsíce:
1. Vítězslav Lavička (Sparta) 4205,
2. Václav Kotal (Brno) 3213,
3. Dušan Uhrin ml. (Plzeň) 2893.

Lavička vyhrál už počtvrté

Sparťanský kouč Vítězslav Lavička se vyrovnal explzeňskému rekordmanovi Pavlu Vrbovi a počtvrté v kariéře se stal Trenérem měsíce. Vítěz ankety z října 2012, března 2013 a října 2013 dostal od fanoušků za duben 4205 hlasů a s náskokem bezmála 1000 hlasů porazil druhého Václava Kotala z Brna. Třetí místo obsadil Dušan Uhrin mladší z Plzně.

Lavička tím završil úspěšný měsíc. Letenští si o víkendu s předstihem zajistili zisk mistrovského titulu, na který dosáhli po čtyřech letech. Jedenapadesátiletý kouč k němu přidal i individuální trofej, kterou převzal na středečním ceremoniálu v Generali Areně.

„Cítím, že jsme zaslouženým mistrem. Titulem to však nekončí, chceme v létě postoupit do Ligy mistrů," uvedl trenér, jehož svěřenci se navíc kvalifikovali do finále Poháru České pošty a příští týden tedy mohou slavit double.

„Sparta na úspěchy čekala na své poměry hodně dlouho. O to víc si jich ceníme," dodal Lavička.

Reklama

Související témata: