Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Dukla 3:2Klokani si sice prožili nervy, ale po výhře v malém pražském derby jejich naděje na záchranu vzrostla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Šmíd 1 : 0
28. Jindřišek 2 : 0
40. Nerad 3 : 0
59. Pospěch 3 : 1
64. Juroška 3 : 2
Záznam online reportáže

Klokani zase dýchají a žijí, i když si v malém pražském derby prožili pořádné nervy. Existenční duel s Duklou ale fotbalisté Bohemians 1905 nakonec zvládli a po výhře 3:2 získali důležité tři body, díky nimž jejich naděje na záchranu v lize znovu vzplály. O vítězství domácích rozhodla první půle, v níž šli do tříbrankového vedení, které hosté z Julisky po změně stran už smazat nedokázali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians Petr Nerad (vlevo) a Lukáš Pauschek oslavují třetí gól v síti Dukly.

Článek
Fotogalerie

První střela mezi tyče a po Šmídově hlavičce hned gól. Druhá po šesti minutách a další branková trefa Jindřiška, i když šťastná a s přispěním břevna k tomu. Lepší začátek si ovšem klokani v záchranářském duelu nemohli ani vysnít. Zvláště, když Dukla v touze napravit jarní mizérii vsadila u Botiče na otevřený a ofenzivně laděný fotbal, jak si Bohemians přáli.

Slepené góly a bylo jasno

„Právě to nám vyhovovalo," liboval si domácí kouč Luděk Klusáček, když jeho svěřenci vedli už po necelé půlhodině 2:0 a cesta k ligové záchraně dostávala o něco jasnější kontury. „Dva slepené góly další průběh střetnutí ovlivnily, naše probuzení ve druhé půli přišlo pozdě," byl nucen přiznat trenér Dukly Luboš Kozel.

Jeho tým přitom začal aktivně, dvacet minut měl více ze hry, ale do pořádné šance se nedostal. Jednou sice gólmanu Berkovcovi zatrnulo, ale to proto, že zkušený Brabec tečoval Marešův centr tak smolně, že míč minul tyč jen o centimetry.

Dva následné údery klokanů, jež přišly v rozpětí šesti minut, daly týmu nejen novou naději, ale hlavně potřebný klid, který v předchozích zápasech tolik postrádal. Na jejich hře se to pochopitelně projevilo, takže ještě před přestávkou přidal Nerad třetí branku.

Zase trochu lacinou, neboť hostující gólman Rada neměl při střele z dobrých dvaceti metrů čisté svědomí, podstatné však bylo, že celý Ďolíček začal snít o tom, že udržení v lize vůbec nemusí být takovou utopií, jak se ještě před malým pražským derby zdálo.

Ještě zabrat s Jabloncem a Plzní

Vystřízlivění po přestávce po obdobně slepených gólech Dukly, které padly během pěti minut, jim sice strach nahnalo, ale o výhru je nakonec nepřipravilo.

A to přesto, že hosté převzali aktivitu, měli převahu i několik příležitostí, aby skóre srovnali. Klokani přes závěr plný strachu výhru uhájili, teď ji ovšem musí potvrdit ve zbývajících dvou zápasech v Jablonci a doma s Plzní, aby jejich naděje na přežití dostala reálné kontury.

Bohemians - Dukla 3:2
Branky: 22. Šmíd, 28. Jindřišek, 40. Nerad - 59. Pospěch, 64. Juroška. Rozhodčí: Kovařík - Moláček, Hock. ŽK: Šmíd - Jeřábek. Diváci: 3459.  Poločas 3:0.
Bohemians 1905: Berkovec - Pauschek, Brabec, Šmíd, Kalina - J. Rada - Jindřišek, Nerad (79. Jeremenko), Hora (72. Bartek) - Lietava (90. Cseh), Moravec. Trenér: Klusáček.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek - Hlinka (46. Ouedraogo), Gedeon, Marek Hanousek (86. Marek) - Černý (54. Juroška), Pospěch, Mareš. Trenér Kozel.
Zachrání se fotbalisté Bohemians Praha 1905 v Gambrinus lize?
Ano
35,7 %
Ne
64,3 %
Celkem hlasovalo 4614 čtenářů.

Reklama