Hlavní obsah

Teplice vyhrály na Spartě, přesto smutní

PRAHA

Fotbalisté Teplic vyhráli na hřišti pražské Sparty 2:1, přesto jsou smutní. Pražská Slavia totiž zvítězila v Ostravě a odrazila tak nápor severočeského celku, který se snažil Slavii přeskočit v tabulce a z druhé příčky se probojovat do třetího předkola Ligy mistrů. Dvěma góly nasměroval Teplice k výhře Emil Rilke, za Spartu ještě v první půli snižoval Michal Kadlec.

Článek

Před zápasem se s aktivní kariérou rozloučil brankář Sparty a vicemistr Evropy z roku 1996 Petr Kouba.

Teplice se dostaly do šance ve 3. minutě po nedorozumění ve sparťanské obraně. Benát vysunul Emila Rilkeho, který pod padajícím Blažkem poslal Severočechy do vedení. Zvýšit mohl v 9. minutě Mašek, který dostal další výbornou přihrávku za špatně hrající obranu Sparty. Domácí zachránil gólman Blažek.

Teplice hrály ve velké pohodě, po rohu Doležala v 19. minutě se míč odrazil opět k Rilkemu a neobsazený hráč pohotovou střelou z 20 metrů zvýšil na 2:0 pro Teplice. Severočeši důrazně vykročili za vítězstvím a poslali zprávu do Ostravy Slavii, že musí domácí Baník porazit.

Ve 38. minutě se do první šance dostali i domácí. Lukáš Zelenka ani Meduna ale míč do sítě nedopravili. Sparta uspěla až o tři minuty později, kdy Rada nepokryl Michala Kadlece, který prvním gólem v dresu letenského celku snížil.

Sparta po změně stran přidala

Teplice po změně stran mírně polevily, naopak Sparta byla aktivnější. Ve 48. minutě Zelenka posunul míč na Juna, nejlepší ligový kanonýr si ale vylámal zuby na brankáři Poštulkovi. Jun si v 70. minutě sebral míč obránci Radovi, zbytečnou zpětnou přihrávkou nadějnou šanci zazdil.

Tomáš Jun byl blízko gólu v 76. minutě, po přihrávce Meduny zachránil Teplické Poštulka. V 80. minutě se k nebezpečné střele dostal střídající Pacanda, mířil těsně mimo. Teplice se už snažily utkání jen dohrát, vědomy si vedení Slavie v Ostravě. Sparta se snažila o vyrovnání, pohár pro mistra ligy ale převzala po prohře 1:2.

Teplice na jaře nedokázaly na hřišti soupeře vyhrát, neúspěšnou sérii protrhla až v závěrečném utkání na pražské Letné. Vysněnou účast v předkole Ligy mistrů ale Teplickým nepřinesla.

Sparta Praha - FK Teplice 1:2 (1:2)
Branky: 41. Kadlec - 3. a 19. Rilke. Rozhodčí: Adámek - Filgas, Goňa. ŽK: Matušovič, Meduna - Ryška, Benát, Sabou. Diváci: 5038.
Sparta: Blažek - Voříšek, Petráš, Homola (20. Rezek), Kadlec - Matušovič, Zelenka, Hašek (64. Šimák), Urbánek - Meduna (77. Pacanda), Jun. Trenér: Hřebík.
Teplice: Poštulka - Krmaš, Rada, Klein, Ryška - Doležal, Benát (90. Abanda), Sabou, Verbíř - Mašek (82. Szabo), Rilke (63. Fenin). Trenér: Mareček.

Reklama

Související témata: