Hlavní obsah

Boleslav počtvrté za sebou nedala gól a se Slováckem remizovala

PRAHA

Bezbrankovou remízou ve vzájemném souboji se rozloučili s ligovým ročníkem fotbalisté Mladé Boleslavi a Slovácka. Ligový nováček z Mladé Boleslavi tak potvrdil, že se mu závěr premiérové sezony příliš nevyvedl. Ve čtvrtém utkání za sebou nevstřelil branku a znovu marně usiloval o vítězství. K němu Středočechy nenasměroval ani nejlepší domácí kanonýr Bednář, který ve 39. minutě neproměnil penaltu.

Článek

Souboj remízových králů měl v parném odpoledni příchuť bezstarostného letního přátelského utkání. Oba trenéři přestavěli své oblíbené sestavy a dali šanci hráčům, kteří se v sezoně mnoho na trávníku neobjevovali.

Kouč Slovácka Molnár šetřil opory na úterní finále domácího poháru proti Ostravě. Na levý kraj obrany postavil ligového debutanta Lysoňka a na hrot útoku vyslal další mladíky Koláře se Čtvrtníčkem. Domácí lodivod Uhrin zase dal na postu brankáře místo opory Millera důvěru Kučerovi, který se v lize objevil poprvé od listopadu roku 2002.

Domácí mužstvo v posledních třech zápasech nevstřelilo branku a také dnes se v koncovce hodně trápilo. V prvním poločase se v dobrých pozicích neprosadili Palát, Švejdík a především útočník Bednář, který své trápení šest minut před přestávkou podtrhl neproměněnou penaltou nařízenou za střet Čoupka s Peckou. Hosté zahrozili jen jednou, ale zato velmi důrazně. Po Filipského centru z malého vápna napálil v čisté šanci míč jen do břevna Čtvrtníček, hrající svůj druhý ligový zápas.

Na startu druhé půle Bednář prohrál další souboj s brankářem Slovácka Kováčem a pak se začali v útoku čím dál víc osmělovat i hosté. Aktivitou hýřil především levý záložník Filipský, který měl po rychlých akcích tři dobré možnosti. Po té poslední v 66. minutě ještě jeho průnik zakončoval Čtvrtníček, ale svoji dorážku do opuštěné brány nenamířil.

Středočeši se závěrem utkání protrápili a stejně jako v minulém domácím duelu proti Drnovicím se museli spokojit s bezbrankovou remízou. V horku jim síly docházely rychleji než mladíkům v dresu Slovácka a diváci jejich kostrbatou souhru několikrát odměnili i pískotem. Chvíli před koncem je neobměkčila ani tvrdá rána beka Paláta, kterou zneškodnil gólman Kováč. I on se tak přičinil o to, že Slovácko neprohrálo popáté za sebou.

FK Mladá Boleslav - FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Damková - Tulinger, Ondo. ŽK: Palát (Ml. Boleslav). Diváci: 1724.
Boleslav: P. Kučera - Brunclík, Wozniak (77. Skála), Švejdík, Palát - Vaculík, Matějovský (60. Baranek), Skoupý, Pecka (66. M. Jarolím) - R. Bednář, Rojka. Trenér: Uhrin ml.
Slovácko: Kováč - Procházka, Rajnoch (46. Rohovský), Čoupek, Lysoněk (79. Kúdela) - Petržela, Švejnoha (32. Pavlík), L. Jarolím, Filipský - Čtvrtníček, Kolář. Trenér: Molnár.

Reklama

Související témata: