Hlavní obsah

Ostrava - Jihlava 3:1Baník vyhrál počtvrté v řadě a je velmi blízko záchrany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kukec 1 : 0
32. Greguš 2 : 0
76. Krmenčík 3 : 0
81. Krejčí 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy porazili ve 28. kole Gambrinus ligy doma Jihlavu 3:1 a mají na dosah záchranu mezi elitou. Ke čtvrté výhře za sebou je dovedl chorvatský záložník Davor Kukec, který první gól vstřelil a na další dva přihrál. Baník má v neúplné tabulce dvě kola před koncem pětibodový náskok na předposlední Bohemians 1905.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Jihlavský záložník Marek Jungr (vlevo) bojuje o míč s ostravským útočníkem Václavem Svěrkošem.

Článek
Fotogalerie

Navzdory velkolepému finiši v Olomouci musel Baník udělat pět změn ve vítězné sestavě a k řadě marodů a potrestanému Baránkovi se ještě těsně před výkopem přidal zraněný Štěpán.

Vysočina si po oboustranně opatrném úvodu vypracovala první šanci: Harba se protáhl středem a ideálně uvolnil Masopusta, který ale z gólové pozice trefil jen boční síť. Pak měl Baník velké štěstí - Kolouškův roh trknul hlavou Tlustý k levé tyči, ale na brankové čáře míč stihl přes hlavu odkopnout Svěrkoš.

Snad i kvůli zemětřesení v sestavě to do ofenzívy šlo Ostravě zpočátku kostrbatě, ale první gól všechno změnil. Dva krizové okamžiky přestála, ligový debutant Byrtus pak ve 25. minutě přetáhl centr od pravé postranní čáry a na zadní tyči balon hlavou za Hanuše propasíroval Kukec.

Krmenčík pojistil Baníku tři body

Baníku vyletělo herní sebevědomí nahoru. Pohybliví De Azevedo s Narhem vnesli do jihlavské obrany vzruch, domácí drželi balon a ovládli mezihru. Velký díl na druhém gólu nesl stoper Kaša, který se vydal na drzý průnik přes půl hřiště a až gólman Hanuš jeho ránu srazil na roh. Po něm Kukecův centr našel na bližší tyči Greguše, který hlavičkou trefil podruhé. Hanuš si na balon znovu sáhl, gól však neodvrátil.

Jihlava po změně stran získala územní převahu. I proto, že domácí zahustili střed a zaměřili se na to, aby neinkasovali. Stažená Ostrava však soupeře k přímému ohrožení Šroma nepustila a vyčekala si třetí úder. Kukec čtvrthodinu před koncem sklepl balón do druhé vlny na střídajícího Krmenčíka, který se z malého vápna umístěnou ranou trefil k tyči.

Teprve potom se ke slovu dostala i Vysočina. Vaculíkův roh z malého vápna nekompromisně hlavou usměrnil do sítě Krejčí, ale v závěrečné desetiminutovce už se na hřišti nic zvláštního neudálo.

28. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Baník Ostrava - Vysočina Jihlava 3:1 (2:0)
Branky: 25. Kukec, 32. Greguš, 76. Krmenčík - 81. Krejčí. Rozhodčí: Ardeleánu - Hrabovský, Antoníček. ŽK: Narh. Diváci: 8818.
Ostrava: Šrom - Byrtus, Kaša, Frydrych, Sukup - Greguš - Kukec (89. Foltyn) Šichor, Svěrkoš (78. Holzer), De Azevedo - Narh (60. Krmenčík). Trenér: Bernady.
Jihlava: Hanuš - Mikula (46. Jánoš), Tlustý, Krejčí, Vepřek - Koloušek (73. Kučera), Marek, Vaculík - Masopust, Harba, Jungr (73. Mešanovič). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: