Hlavní obsah

Mysleli jsme si, že si před námi Liberec sedne na zadek, zlobil se Ščasný

Liberec

Před týdnem jeho tým triumfoval nad Spartou, v sobotu v Liberci však v přímé bitvě o evropské poháry tvrdě narazil. Trenér teplických fotbalistů Zdeněk Ščasný nehledal výmluvy, postavil se k dění na trávníku čelem. A popsal je pěkně od plic.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Teplický trenér Zdeněk Ščasný během utkání 28. kola Gambrinus ligy v Liberci.

Článek
Fotogalerie

„Nejsem schopen najít jediného hráče, který by podal standard. Prohráli jsme naprosto zaslouženě. V první půlhodině jsme byli totálně odevzdaní, bez agresivity, předváděli jsme fotbal starých pánů. Prohráli jsme se soupeřem, který chtěl, který bojoval. Tečka," povzdechl si Ščasný.

Jeho svěřenci si porážkou notně zkomplikovali boj o čtvrtou příčku, která jistí účast v předkole Evropské ligy. Na Liberec nyní ztrácí dva body, vzhledem k horší bilanci vzájemných zápasů (remíza na podzim na Stínadlech) vlastně tři. Slovanu tak stačí k udržení současné pozice 4 body z posledních dvou zápasů.

„Poháry můžeme hrát pouze tehdy, pokud budeme podávat výborné výkony. S tím dnešním v nich nemáme co dělat," prohlásil Ščasný. „Jsou ale před námi stále dva duely, ve hře je šest bodů, nikde není psáno, že Liberec nakonec nepředskočíme," dodal vzápětí.

Vavruška: Budu bojovat až do poslední chvíle

Bylo to však pro něj po hodech se Spartou pořádné rozčarování. „Mysleli jsme si, že přijedeme, a že si před námi Liberec sedne na pr... To se samozřejmě nestalo. Podlehli jsme zřejmě mylnému dojmu, že jsme velké mužstvo, že to půjde samo. Jenže bez běhání s bojovností to nejde," podotkl Ščasný.

Jeho kolega na lavičce Slovanu naopak zářil, po dvou porážkách 1:4 (na Spartě a ve Znojmě) si Liberečtí spravili náladu. „Toto utkání se nejvíc přiblížilo způsobu hry, který chceme předvádět, který je mi vlastní," radoval se Vavruška, který vidí souboj o 4. místo mnohem pozitivněji než před týdnem po debaklu se Znojmem.

„Jsem válečník, budu bojovat do poslední chvíle, zlomí mě, až když je konec. Snažím se to přenášet na mužstvo. Pevně věřím, že předvedeme dobré výkony i v závěrečných dvou duelech," podotkl kouč, kterého potěšilo, že tým zareagoval pozitivně na obrovskou chybu brankáře Hrošša před poločasem, po níž Teplice srovnaly. Stejně tak i reakce hráčů po utkání, kdy se chytili kolem ramen, vytvořili kolečko a společně se radovali. „To je věc, která musí vyplynout, tu nejde nařídit. Mám pocit, jakoby se něco tvořilo," dodal Vavruška. Dotáhne Slovan k pohárům?

Který tým skončí v Gambrinus lize čtvrtý a zajistí si tak účast v předkole Evropské ligy?
Liberec
75,6 %
Teplice
17 %
Slovácko
7,4 %
Celkem hlasovalo 2061 čtenářů.

Reklama

Související témata: