Hlavní obsah

Po Grigově odchodu bude trenérem Liberce Lavička

Fotbalisty Slovanu Liberec povede po sobotním náhlém odstoupení trenéra Stanislava Grigy v příští sezoně Vítězslav Lavička, který dosud působil u týmu společně se slovenským koučem. V neděli to potvrdil mluvčí klubu Lukáš Váňa. Dvaačtyřicetiletý Lavička zůstává ve stejné pozici, neboť byl veden jako hlavní trenér se stejnými kompetencemi.

Foto: PRÁVO

Vítězslav Lavička

Článek

Lavička se o jmenování dozvěděl v úterý, den před zápasem Slovanu v Blšanech. O chystaném odchodu svého kolegy Grigy věděl už delší čas. "Standa mi všechno vysvětlil. O to více jsem rád, že dostanu možnost pokračovat v naší práci," uvedl Lavička.

Po odchodu slovenského kouče se realizační tým Slovanu už s největší pravděpodobností příliš měnit nebude. Lavička ale uvažuje o tom, že k Josefu Petříkovi a Liboru Macháčkovi přibude ještě jeden asistent. "Jeho jméno zatím oznámit nemohu, ještě o tom diskutujeme," řekl kouč.

Lavička bude mít v Liberci dál smlouvu na dobu neurčitou. Své svěřence na prvním tréninku před novou sezonou přivítá 20. června, začátkem července Liberec vstoupí do bojů v Poháru Intertoto. Předtím chce Lavička pár dní odpočívat. "Slíbil jsem rodině alespoň společný týden, ale místo nechám na manželce. Nejspíš to bude k moři," prohlásil trenér.

Lavička, který trenérské zkušenosti v nejvyšší soutěži sbíral v pražské Spartě a Viktorii Žižkov, do Liberce přišel společně s Grigou loni v lednu poté, co na severu Čech skončila úspěšná trenérská dvojice Ladislav Škorpil, Josef Csaplár.

Sezonu 2003/2004 Severočeši pod vedením nových trenérů zakončili na šestém místě tabulky. Letos duo Griga-Lavička přivedlo tým na pátou pozici, ale kdyby klub nepřišel kvůli podílu na korupční aféře o šest bodů, předstihl by na čtvrtém místě Olomouc.

Reklama

Související témata: