Hlavní obsah

Tepličtí fotbalisté ani po prohře nepřestávají věřit v poháry

Liberec

Zklamání ze ztráty čtvrtého místa v tabulce Gambrinus ligy, ale zároveň odhodlání udělat maximum pro návrat na příčku, znamenající účast v evropských pohárech. Takové byly vesměs pocity teplických fotbalistů po prohraném ligovém zápase v Liberci 1:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký záložník Martin Frýdek (vlevo) a teplický obránce Maroš Klimpl v utkání 28. kola Gambrinus ligy.

Článek

„Chtěli jsme samozřejmě bodovat, takže nejsme a nemůžeme být spokojeni," vystihl rozpoložení v teplické kabině stoper Maroš Klimpl. Byť Tepličtí vyrovnali na 1:1, nestačilo jim to ani na remízu. „Když dal Litsingi docela laciný gól do liberecké sítě po chybě jejich gólmana, cítili jsme šanci na obrat. Konečný výsledek není proto tak hezký, jak bychom si představovali. Druhá půle byla otevřená, jenže domácí Delarge rozhodl. Víme, že hrál poprvé na jaře po zranění a docela nás zlobil a nakonec byl hlavní postavou zápasu," ohlížel se Klimpl.

Liberec ho prý nepřekvapil. „Věděli jsme, co asi budou hrát. To se vyplnilo, akorát jsme jim v tom nezabránili a jedeme domů s prázdnou," pravil slovenský obránce.

Komplikace v boji o čtvrtou příčku

Uvědomuje si, že Tepličtí momentálně nemají svou pozici v boji o čtvrté místo ve vlastních rukách. Na severočeského soka ztrácejí dva body. „Musíme se připravit na zbývající dvě utkání. Věřím, že zabojujeme nejprve proti Ostravě a poté i venku a získáme plný počet šesti bodů. Takže šance na naší straně pořád existuje za předpokladu, že Liberec zaváhá," usoudil Klimpl.

Útočník Martin Jindráček rovněž litoval druhého poločasu v Liberci. „Už jsme nedokázali odpovědět na Delargeho gól. Přitom se dalo předpokládat, že kdo dá za stavu 1:1 branku, nejspíš vyhraje. A také to tak dopadlo. Šťastnější byli domácí a získali tři body. Byl to zápas o poháry, nikdo nechtěl vypustit ani jeden souboj, dominovala bojovnost," mínil forvard.

Teplice teď budou na další ligový zápas čekat až do neděle 25. května. „Pauza bude stejná pro všechny týmy, takže se nebudeme na herní nečinnost vymlouvat. Věřím, že proti Ostravě napravíme prohru z Liberce. To musí být první krok k tomu, abychom měli pořád naději do posledního kola. Chci věřit, že přece jen můžeme dosáhnout na čtvrté místo," podotkl Jindráček.

Reklama

Související témata: