Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 5:0Letná se bavila fotbalem, Hušbauer a spol. koncertovali i pro Grande Paola

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Holek 1 : 0
43. Hušbauer 2 : 0
47. Hušbauer 3 : 0
59. Lafata 4 : 0
75. Kadeřábek 5 : 0
Záznam online reportáže

Grande Paolo může být maximálně spokojený. Pavel Nedvěd v Itálii oslavil mistrovský titul svého Juventusu a do Prahy se vrátil v nejlepším, aby viděl koncert Sparty, jejíž dres také oblékal. Letenští fotbalisté porazili ve 28. kole v prvním utkání po zisku titulu poslední Olomouc hladce 5:0. Sestupem ohrožení Hanáci byli bez šance, sparťanům vyšlo, na co sáhli, předvedli parádní výkon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Masér Tomáš Stránský (vpředu) a fotbalisté Sparty Praha děkují fanouškům po utkání 28. kola Gambrinus ligy s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Letná před zápasem tleskala nejen novým mistrům ligy, ale také legendárnímu Pavlu Nedvědovi, který na trávníku pogratuloval internacionálovi Vladimíru Táborskému ke kulatým 70. narozeninám.

Zatímco domácí si už mohli hrát pro radost, Olomouci šlo o ligové bytí a nebytí. Jediné, co pro to udělala, bylo, že se zakopala před vlastní šestnáctkou. Šance se tak načítaly na sparťanské straně, ty největší nevyužili Hušbauer a Krejčí. Bylo jen otázkou času, kdy Hanáci za svou pasivitu zaplatí. Po zmatcích v jejich vápně poslal míč do sítě stoper Holek a znovu metal oslavnou hvězdu jako v minulém domácím duelu s Libercem.

Holek byl při chuti a po Dočkalově rohu mu Zlámal chytil jistý druhý gól. Lahůdka však byla na cestě. Hušbauer ukázal, proč je nejlepším střelcem ligy. Střelu po slalomu přes tři hráče mu obránci ještě zblokovali, opakovaným pokusem ovšem Zlámala parádně technicky přeloboval.

Hned po přestávce si Hušbauer před šestnáctkou zpracoval Matějovského přihrávku a suše poslal míč do sítě, což pro něj byla v sezóně již 17. branka. Letenské tsunami se však hnalo dál, obhajobu koruny pro krále střelců ještě nevzdal Lafata, který skóroval zblízka. A po Dočkalově centru se hlavou prosadil také obránce Kadeřábek. Tou dobou už byla Olomouc zcela odevzdaná, jako by přemýšlela jen o tom, jaké to může být ve druhé lize...

28. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Sparta Praha - Sigma Olomouc 5:0 (2:0)
Branky: 43. a 48. Hušbauer, 27. Holek, 59. Lafata, 75. Kadeřábek. Rozhodčí: K. Hrubeš - Pelikán, Jiřík. ŽK: Schick - Schulmeister, Navrátil. Diváci: 10 864.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš - Vácha, Matějovský (81. Schick) - Dočkal, Hušbauer, L. Krejčí (77. Přikryl) - Lafata (65. Bednář). Trenér Lavička.
Olomouc: Zlámal - Zahradníček, Dreksa, Škerle, Javůrek - Šindelář, Houska - Schulmeister (65. Falta), Pospíšil (57. Ševčík), Navrátil (74. Chorý) - Varadi. Trenér Minář.

Reklama

Související témata: