Hlavní obsah

Abrakadabra... Stránský na Peltu nečekal, masér vykouzlil mistrovský pohár sám

Praha

Tak trochu jiná děkovačka. Mistrovská. Fotbalisté Sparty převezmou pohár pro vítěze Gambrinus ligy až po závěrečném utkání s Jihlavou, předávat by jim ho měl Miroslav Pelta. Masér Tomáš Stránský však na předsedu FAČR čekat nehodlal. Již po nedělním vítězném duelu s Olomoucí (5:0) obdaroval mužstvo zmenšenou kopií poháru. Jeho překvapení zapadlo do mistrovského happeningu, ve který se utkání proměnilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský kapitán David Lafata drží nad hlavou improvizovanou trofej pro vítěze Gambrinus ligy. Vlevo je masér Letenských Tomáš Stránský.

Článek
Fotogalerie

Napochodoval před slavící hráče v saku, bílých rukavicích a s tajemným kufříkem. Abrakadabra - a letenský masér vykouzlil z kufru zmenšenou kopii mistrovského poháru, který předal kapitánovi Davidu Lafatovi a hráči s ním pak oběhli v prodloužené děkovačce celý stadión, jako by už opravdu byli korunováni novými českými mistry.

„Vymyslel jsem to já. Na Spartě o tom věděli už jen tři lidé - Kuba Otava a Tomáš Křivda z vedení a kapitán Lafata," usmíval se spokojený Tomáš Stránský, že mu moment překvapení náramně vyšel. Tváře měl pomalované sparťanskou trikolórou. Děkovačky v poslední době probíhají v jeho režii a tentokrát se stylizoval do role noblesního ceremoniáře.

„Překvapil nás všechny. Asi jen Lafi věděl něco víc, já do poslední chvíle netušil, co to z kufru vyndá," chválil nápaditého maséra kanonýr Josef Hušbauer.

„Masér to nachystal parádně, nic jsme nevěděli. Teď si prostě užíváme," líčil stoper Mario Holek, který stejně jako v minulém domácím utkání s Libercem otevřel skóre.

Uvolnění i zodpovědní koncertovali

Letenští po třídenních oslavách titulu začali až ve středu zase pořádně trénovat. Obavy, jak zápas se zachraňující se Olomoucí zvládnou, se ukázaly jako plané. Soupeři nedali žádnou šanci.

„S koncentrací na zápas jsme neměli problém. Naše uvolněnost jasně převýšila možné obavy o menší motivaci. Oslavy si užíváme průběžně a za týden nás čeká finále poháru s Plzní," liboval si záložník Bořek Dočkal.

„Moc příjemné. Kluci hráli nejen uvolněně, ale také maximálně zodpovědně. Předvedli hezké kombinace i góly, takže jsme fanouškům nabídli zážitek," zářil spokojeností trenér Vítězslav Lavička.

Reklama