Hlavní obsah

Kapitán Olomouce Škerle: Nezbývá než věřit

Prachbídný výkon předvedla Sigma na Letné. Pětigólový příděl byl ještě milosrdný. Hanáci jsou v tabulce poslední a záchrana se jim vzdaluje. Jejich kapitán Aleš Škerle však neztrácí víru. „Nezbývá nám než věřit. Pořád to máme ve svých rukou. Musíme porazit Znojmo a vyhrát v Liberci. Jsem přesvědčen, že Bohemka ještě klopýtne,“ nabídl skleslým hlasem záchranářský propočet spíše z říše snů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský kapitán David Lafata (vlevo) bojuje o míč s olomouckým obráncem Alešem Škerlem v utkání 28. kola Gambrinus ligy.

Článek

Na Spartu prý přijela Sigma s odhodláním co nejdéle držet obranný blok a pokusit se o nějaký brejk. Její blok spíš připomínal ten ementálský, plný děr. Po nebezpečné akci nebylo za devadesát minut ani potuchy. „Tenhle zápas byl odrazem celého našeho jara. Rozhodly standardky. Co je příčinou, to ale nevím. Faktorů neúspěchu je víc. Prostě se nám nakumulovaly. Prohráli jsme spoustu zápasů úplně zbytečně. Třeba v Příbrami nebo doma s Ostravou jsme vedli 2:0 a obě utkání jsme prohráli. Nehrajeme náš kombinační fotbal, kterým jsme vyhrávali. Proč? To fakt neumím vysvětlit. Na hřišti se vyloženě trápíme," hlesl.

„Máme čtrnáct dní, abychom se na poslední dvě kola připravili. Přestávka nám může pomoct. Hůř už být nemůže. Každý si to teď musí srovnat v hlavě sám. Pro mladé kluky je to horší, nic takového nezažili. Neumím si představit, že by Olomouc sestoupila," hlesl Škerle.

Reklama

Související témata: