Hlavní obsah

Po záskoku záložníků budou proti Spartě k dispozici stopeři Plzně Procházka s Hejdou

Plzeň

Kalvárie postihla fotbalisty Plzně. Západočeši se museli v konfrontaci s Boleslaví v přímé bitvě dvou jistých účastníků předkola příštího ročníku Evropské ligy obejít bez všech stoperů, které mají na soupisce. Pro sobotní finále domácího poháru by však situace měla být minimálně o padesát procent lepší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Procházka nemohl hrát v ligovém utkání kvůli kartám, proti Spartě ale nastoupí.

Článek

Základní složení defenzívní linie Plzně bylo Řezník, Hubník, Limberský, Kovařík. Debut na postu stopera absolvoval Limberský, když se pak v průběhu duelu se Středočechy zranil Hubník, musel do obrany útočník či ofenzívní záložník Ďuriš.

„Obrana nebyla obranou, půlka hraje zálohu. Hlavně v úvodu nám chvíli trvalo, než jsme se srovnali s postavením. Kluci nejsou zvyklí nastupovat na postech, kde byli v neděli," věděl Dušan Uhrin, kouč Západočechů. „Samotné nás zaskočilo, kolik šancí jsme v úvodu měli. Ale efektivita byla zoufalá," posteskl si Karel Jarolím, šéf lavičky Mladé Boleslavi.

Naladili jsme se na pohár, těšilo Limberského

Jeho svěřenci za nevyužité šance v úvodu pykali. Plzeň totiž postupně chytla dech, obrana získala jistotu a Západočeši shrábli tři body. „Byl jsem spokojený s obranou. Kluci hráli zodpovědně, což bylo v dané situaci klíčové," přemítal Uhrin. „Nakonec jsme se i při všech změnách dobře naladili na sobotní pohár," culil se obránce David Limberský.

Plzeňští v neděli postrádali kvůli kartám Václava Procházku, který bude v sobotu proti Spartě připraven nastoupit. Mimo hru byl kvůli angíně i Lukáš Hejda. Už delší dobu je na marodce kvůli potížím s kolenem Marián Čišovský a s největší pravděpodobností finále nestihne.

Poslední z absentujících stoperů Hubník má poraněnou holeň, pondělní trénink vynechal a jeho start v nejbližším utkání je nejistý.

„Finále poháru je pro nás hodně důležité, chceme udělat všem fanouškům radost. Bude to takový vrchol sezóny a snad bude pro nás vítězný," prohlásil Limberský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice