Hlavní obsah

Most rekonstruuje stadión na ligu a chce udržet opory

MOST

Dvě priority si vytkli v Mostě po letošní sezóně, završené postupem do první fotbalové ligy. Suverénního vítěze druholigové soutěže čeká rekonstrukce stadiónu v hodnotě osmnácti miliónů korun. Vedení klubu si dále vytklo za cíl udržení stávajícího kádru pohromadě včetně největších opor Horsta Siegla a Jiřího Novotného a poohlíží se i po třech až čtyřech nových posilách.

Foto: ČTK/David Veis

Horst Siegl (vlevo) hrál první ligu naposled v dresu Příbrami.

Článek

"Před sezónou jsme neměli nejvyšší ambice, ale čtyřbodový náskok po podzimu plány změnil. Začali jsme uvažovat o postupu a řekli jsme si, že buď to vyjde letos, nebo už asi nikdy," prohlásil spokojeně prezident severočeského klubu Petr Kabíček.

Most dosáhl historického úspěchu po osmiletém účinkování ve druhé lize, v níž momentálně nemá konkurenci. "Jsme ale pořád provinčním klubem a asi jím zůstaneme i nadále. Chceme pracovat tak, abychom se za to nemuseli stydět a  přejeme si hrát důstojnou roli i v první lize," pokračoval klubový šéf.

Na stadiónu v Mostě probíhá instalace sedmi tisíc plastových sedaček, budují se čtyři stožáry pro umělé osvětlení se svítivostí 1 400 luxů, což je vyšší intenzita, než vyžadují normy ČMFS. Upravují se i přístupové komunikace, sociální zařízení a brzy začne fungovat nová informační tabule.

Na rozpočtu klubu pro novou sezónu, který se má pohybovat kolem čtyřiceti miliónů korun, se bude podílet i město. "Počítáme s příspěvkem mezi pěti až deseti milióny, ale nechceme, aby veřejné prostředky šly jen ve prospěch funkcionářů a hráčů. Jsou určeny na údržbu stadiónu a výchovu mládeže," řekl mostecký primátor Vladimír Bártl.

Kanonýr Siegl řádí

Kanonýr Horst Siegl vstřelil v uplynulých čtyřech kolech druhé ligy osm gólů. "Jaro mívám každoročně lepší a asi mi teď vyhovují třicetistupňové teploty. Proti Viktorce jsem měl velkou motivaci. Nejsme jako Sparta, která získala titul a pak ztrácela body," komentoval svoje čtyři trefy ze sobotního duelu se Žižkovem (7:2).

"Pokud nedostanu lukrativní nabídku třeba z jiného konce světa, nebráním se setrvání v Mostě. Bylo by pěkné začít ligu výhrou na Spartě," dodal Siegl s úsměvem. "Všechno je věcí jednání a nevylučuji, že se vrátím do první ligy v dresu Mostu," připojil se Jiří Novotný.

"Siegl s Novotným vtiskli mužstvu správný duch a potěšilo by mě, kdyby zůstali. Totéž platí o kapitánu mužstva Tomáši Pilařovi, jehož považuji za jednoho z nejlepších levonohých záložníků na českých trávnících," nechal se slyšet Kabíček.

"Uvítal bych nového hráče do každé řady. Nejvíc nás bota tlačí na postu defenzivního záložníka, který máme obsazen pouze Jardou Škodou," poznamenal trenér Přemysl Bičovský. V pětapadesáti letech se chystá na svou první sezónu v roli hlavního kouče v nejvyšší soutěži. "Asi budu patřit k věkově nejstarším trenérům v lize. Nervozitu ale necítím, už by mě ve fotbale nemělo nic překvapit," uzavřel někdejší reprezentant.

Reklama