Hlavní obsah

Bejbl opouští Slavii a odchází do Rapidu Vídeň

PRAHA

Fotbalový záložník Radek Bejbl opouští řady pražské Slavie a od příští sezóny bude oblékat dres rakouského mistra Rapidu Vídeň. Dvaatřicetiletému středopolaři skončila v týmu českého vicemistra smlouva, s vedením celku z rakouské metropole se dohodl na dvouletém kontraktu.

Článek

Bejbl o víkendu v posledním ligovém kole pomohl Slavii k vítězství 2:0 na půdě Baníku Ostrava a pražský celek si tak zajistil druhou příčku v tabulce, o skóre před třetími Teplicemi. Červenobílí tak mají jisté místo ve třetím předkole Ligy mistrů, v bojích o účast v základní skupině prestižní soutěže už jim ale Bejbl nepomůže.

"Rozhodl jsem se odejít ještě do zahraničí, je to pro mě nová výzva. Jsem moc rád, že jsme nakonec skončili druzí, Slavii přeji postup do základní skupiny Ligy mistrů. Rozcházíme se v dobrém," řekl na internetových stránkách Slavie dosavadní kapitán 'sešívaných'. S vedením vídeňského klubu podepsal dvouletou smlouvu, přestup se definitivně uzavře ve středu po zdravotních testech.

Vedení Slavie o plánech své tradiční opory vědělo ještě před koncem soutěžního ročníku. "S Radkem jsme diskutovali jeho budoucnost ještě před koncem sezóny, nakonec dal přednost zahraničnímu angažmá. Slavia mu děkuje za jeho služby a přeje hodně štěstí v další kariéře," uvedl generální ředitel klubu Vladimír Leška.

Bejbl se tak po třech letech opět vydává na zkušenou do zahraničí. Se Slavií se poprvé rozloučil v roce 1996, kdy po úspěšném vystoupení českých fotbalistů na mistrovství Evropy v Anglii odešel do Atlética Madrid. Po čtyřech letech působení ve Španělsku zakotvil na dvě sezóny ve francouzském Racingu Lens a v roce 2002 uzavřel svou misi návratem do Slavie.

Blonďatý fotbalista zatím netuší, zda angažmá v Rapidu uzavře jeho bohatou kariéru. "V poslední době jsem několikrát řekl, že bych rád hrál do té doby, kdy budu mít pořád motivaci. A tu ještě stále mám. V Rapidu jsem podepsal smlouvu na dva roky, chci tam odvést plnohodnotné služby. Co bude potom by se vidělo, nechtěl bych předbíhat," řekl.

Nabídka Rapidu prý byla pro zkušeného fotbalistu obrovským impulsem. "Po zvážení všech okolností jsem se ji rozhodl přijmout. V této fázi kariéry, kdy mi bude za chvíli třiatřicet let, pro mě znamená velkou sportovní a motivační výzvu," tvrdí. V kádru vídeňského celku by se měl Bejbl potkat s Markem Kinclem, další Češi Tomáš Došek a brankář Ladislav Maier klub podle všeho opustí.

Reklama

Související témata: