Hlavní obsah

Brněnští fanoušci bránili slávisty. Po zásahu proti sešívaným opustili a uzamkli svůj sektor

Brno

Vyhnali fanoušky hostů ze svého sektoru, ale sklidili za to hněv i domácích příznivců. Fandové Brna se ostře ohradili proti zákroku pořadatelské služby a policie proti příznivcům Slavie v závěru nedělního ligového utkání na Městském stadiónu v Brně. Oficiální fanklub Zbrojováci na protest proti tomu symbolicky uzavře i svůj sektor na domácí duel s Jabloncem.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Pohled na diváckou tribunu v zápase mezi Brnem a Slavií.

Článek

Příznivci červenobílých byli v závěru duelu vytlačováni ze svého sektoru kvůli vulgárním pokřikům na adresu svazového předsedy Miroslava Pelty. Jako reakci na to, začali svůj sektor opouštět i brněnští fanoušci.

„Sami jezdíme na výjezdy a nejednou jsme si zažili šikanu ze strany domácí pořadatelské služby. Ovšem poslední trend, který zavedla FAČR po zpackaném zásahu Policie při zápase Sparta - Baník ukazuje, že k zásahu v sektoru už není potřeba hledat záminky a fanoušci mohou být zmláceni a vyvedeni prakticky kdykoliv se pořadateli zachce," uvádí fanclub na svých webových stránkách.

Sektor otevřou jen po splnění podmínek

„Toto tvrdě odmítáme a přes vzájemnou rivalitu stojíme na straně fanoušků Slavie i všech ostatních klubů, kteří se setkají s podobnou šikanou na českých a moravských stadiónech, což jsme v neděli ihned po tomto nesmyslném zásahu demonstrovali odchodem ze sektoru pro domácí vlajkonoše," píše dále fanclub.

Na závěr svého prohlášení uvádí podmínky, za nichž je ochoten znovu „otevřít" svůj sektor pro příští sezónu. Odmítá, aby byli fanoušci před vstupem na stadión natáčeni s občanským průkazem u obličeje. Požaduje po delegátovi nedělního střetnutí vysvětlení, kdo dal příkaz k zákroku policie v sektoru hostů a na základě jakého zákona. A odmítá také, aby docházelo k přerušování zápasů za „pouhé skandování".

Reklama