Hlavní obsah

Poborský: Konec pro nás vyzněl hodně do temna

PRAHA

Sparta získala titul, v posledních kolech ale pokazila dojem z mistrovské sezóny. Podle ligových sestav deníku Právo se nejlepším hráčem ligy stal Karel Poborský. Kapitán Sparty chce zůstat ve Spartě a říká: "S reprezentací si chceme vytvořit dobrou výchozí pozici pro podzim."

Článek

Potřetí jste se stal nejlepším hráčem ligového ročníku podle sestav Práva, tentokrát jste získal stejně bodů jako vaši spoluhráči Tomáš Sivok s Lukášem Zelenkou a liberecký Jan Polák. Pro vás rozhodl titul a členství v reprezentačním A-týmu. Co vůbec anketám říkáte? Nepřikládám jim velký význam, jde o subjektivní názor, ale nebudu tvrdit, že mne individuální pocty také netěší. Vždycky je za nimi třeba vidět celý tým.

Kam byste zařadil tento mistrovský titul? K těm ostatním, protože titul je vždycky cenný. První může být jenom jeden a to jsme my.

Závěr ligy asi neskončil podle vašich představ. Čtyři porážky v pěti zápasech, čím si to vysvětlujete? Podle představ to určitě nebylo. Zkoušeli jsme různé varianty a herní systémy, začali se točit hráči. Už jsme zkoušeli některé věci na Ligu mistrů.

Podcenění soupeřů ve slabých výkonech nebylo? To bych neřekl, ale je to jedno s druhým. Měli jsme titul, chyběla větší koncentrace. Najednou to nešlo samo a potom bývá pozdě na honění výsledku. Konec ligy pak pro nás vyzněl hodně do temna.

Už jste prodloužil smlouvu na příští sezónu? Ještě ne, stále debatujeme.

Vy chcete ve Spartě zůstat? Mojí prioritou je ve Spartě zůstat, troufám si říct, že Sparta o mne má také zájem. Zatím ale k podpisu nové smlouvy nedošlo. Z mého pohledu však nevidím problém.

Takže už je to jen otázka podpisu? Přesně tak.

Co říkáte dalšímu pořadí v tabulce za Spartou? Pořadí, řekl bych, odpovídá. Špička prvních pěti týmů je v Česku dlouhodobě vyprofilovaná. Tyto týmy jsou na vyšší úrovni než ostatní, což se potvrdilo i letos. Občas se mezi ně někdo vklíní nebo k nim dotáhne, ale bývá to spíš záležitost jedné sezóny. Co mne jako Jihočecha mrzí, je sestup Českých Budějovic, přál bych jim co nejrychlejší návrat.

Jaký máte vztah k bývalému trenérovi Sparty Františku Strakovi? Normální, vycházeli jsme spolu dobře dřív než přišel, a totéž platí i teď. Nedávno jsme se potkali ve městě. Po zisku titulu jsem mu telefonoval a jménem celého týmu děkoval za první půlrok.

Trenér Hřebík si nepřišel pro medaili, prý že mu nepatří... Trénoval nás půl roku. V sobotu byl na lavičce. Titul jsme získali a medaile přebírali v sobotu. Nevěděl jsem o výhrůžkách, proto jsem řekl, že bylo smutné, když si pro medaili nepřišel. Určitě na ni má právo.

Sezóna končí, zbývají ještě dvě kvalifikační utkání reprezentace. Těšíte se na ně, nebo byste už raději odpočíval... Byla to náročná sezóna, ale dva poslední ligové zápasy jsem nehrál. Na reprezentaci se těším, hlavně na kluky, které jsem delší čas neviděl. Mnozí z nich za sebou mají skvělou sezónu a promluvili v zemích, kde působí, do zisku titulů a pohárů. Určitě poblahopřeji Vláďovi Šmicrovi a Milanu Barošovi k vítězství v Lize mistrů. Čekají nás dva teoreticky slabší soupeři Andorra a Makedonie. Pokud si chceme vytvořit dobrou výchozí pozici pro podzim, musíme získat šest bodů. Jenže právě s těmi slabšími soupeři to bývá kolikrát náročnější než se silnými. Pochopitelně uděláme vše pro dvě vítězství. Pak si odpočinu.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 86. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 82. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 87. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice