Hlavní obsah

Střelci se činí, česká liga hlásí rekord. Již dvě kola před koncem padlo nejvíc gólů v její historii

Praha

Ofenziva má konečně zelenou! Stoupající úroveň fotbalové Gambrinus ligy dokresluje další mezník. I když sezóna 2013/2014 ještě neskončila, už nyní je dvě kola před koncem gólově nejbohatší ze všech ročníků samostatné české nejvyšší soutěže! Diváci už viděli 638 branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan David Lafata střílí vyrovnávací gól proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Číslo sezóny: 638. Tolik branek už padlo v probíhajícím ročníku, který v tomto směru nemá konkurenci. Nejvíce se o to zasloužila pražská Sparta, jež už má jistý mistrovský titul a v dosavadních 28 zápasech skórovala hned 70x.

Z jejích řad se také rekrutuje nejlepší ligový střelec - Josef Hušbauer se 17 trefami. To je ostatně další rekord, tolikrát nerozvlnil síť ještě žádný jiný záložník v historii samostatné české ligy.

Po Spartě vstřelila nejvíce gólů druhá Plzeň (63), v ofenzivě jsou silné i celky Mladé Boleslavi (53) a Teplic (49).

Na chvostu jsou naopak Bohemians Praha 1905 (24) a Slavia, která je s pouhými 23 trefami vůbec nejhůř útočícím mužstvem v soutěži.

Co se týče historických tabulek, gólově nejplodnější sezónou Gambrinus ligy zatím byl ročník 2011/2102, kdy padlo 635 branek a titul slavil Liberec. Sezóna předtím byla jen o jeden gól chudší.

Reklama