Hlavní obsah

Poborský nechce být nástrojem v přestřelce trenérů

PRAHA

Sparťanský kapitán Karel Poborský se ohradil proti tomu, jakým způsobem využívají jeho jméno k vzájemné mediální přestřelce bývalý a současný trenér letenského klubu. Rekordman v počtu reprezentačních startů odmítá být hromosvodem v boji, který spolu na dálku vedou František Straka a Jaroslav Hřebík.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Karel Poborský

Článek

Poborský ve středu během přípravy národního týmu mimo původní plán přišel mezi novináře, aby se vyjádřil k dohadům trenérů, které v posledních dnech přetřásá tisk. Straka a později i Hřebík využili klíčového hráče mistrovského týmu jako argument pro svá vyjádření.

Straka podle Poborského ne zcela objektivně informoval o tom, že ho hráč pozval na oslavy po zisku titulu. Současný kouč Hřebík v dnešním rozhovoru pro deník Sport zase poukázal na to, že mu Poborský přišel vysvětlit, že všechno bylo jinak.

"Trenéři si mě přehazují, aniž bych měl možnost se k tomu vyjádřit a mně se nelíbí, když někdo mluví mým jménem. Vyplývá z toho, že já jsem ten špatný," ohradil se fotbalista proti výrokům obou šéfů sparťanské lavičky, kteří se podíleli na zisku mistrovského titulu v ukončené sezoně.

Se žádným z obou koučů prý nemá problémy. "S trenérem diskutujeme otevřeně v kabině na úrovni, což je myslím pro dobro věci. Ale nelíbí se mi, že se to s odstupem času objeví v novinách," řekl Poborský. Má prý obavy, aby se klubový spor nepřenesl do národního týmu, který čekají kvalifikační zápasy s Andorrou a Makedonií.

Letenský kapitán naznačil, že na tahu je vedení Sparty, které zatím nezaujalo k reakcím koučů žádnou pozici. "Na Spartě je teď bohužel určitý problém, který se uměle převaluje na mě. Já ale nebudu dělat hromosvod. Já odpovídám za mužstvo a myslím si, že v tom pořádek mám. Ostatní problémy si musí vyřešit Sparta sama," uvedl třiatřicetiletý fotbalista, kterému na Letné skončila smlouva, ale na úterním reprezentačním srazu uvedl, že ji v nejbližších dnech prodlouží.

Reklama

Související témata: