Hlavní obsah

Stihne Pastoor aspoň záchranu? Po sezóně odejde ze Slavie do Alkmaaru

Praha

Záchranář Miroslav Koubek nebyl fotbalové Slavii dost dobrý. Proto si hned po startu jara přivedla Holanďana Alexe Pastoora, aby mužstvo v duchu nizozemské školy naučil hrát ofenzivní fotbal. Realita je ovšem jiná. Sešívaní jsou dvě kola před koncem ligy tři body nad hranicí sestupu a kouč oznámil, že po sezóně odejde do Alkmaaru, kde bude dělat asistenta slavnému Van Bastenovi. V Edenu tak spasitel Pastoor stihne maximálně tak utrápenou záchranu...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kouč Alex Pastoor během derby se Spartou.

Článek

Vrací se domů. V Alkmaaru začínal jako mládežnický trenér a o víkendu Alex Pastoor přijal nabídku AZ, který v letošním ročníku skončil na osmém místě a trénoval ho Dick Advocaat.

Pro holandského kouče je nové angažmá velkou výzvou, vždyť během dvouletého angažmá a bude dělat asistenta slavnému hlavnímu trenérovi Marco van Bastenovi.

„Mé rozhodnutí absolutně nesouvisí se situací ve Slavii. Alkmaar mi dal skvělou nabídku, klub navíc sídlí patnáct kilometrů od mého domu v Holandsku. Pro mě osobně se jedná o ideální kombinaci pracovní pozice a osobní situace," zdůvodnil Pastoor své rozhodnutí na klubovém webu Slavie.

Místo moderny bitva o přežití

Mužstvo se pod jeho vedením v jednu chvíli propadlo až na poslední příčku tabulky. Teprve výhry nad Bohemkou a Příbramí mu daly naději, že již v neděli by po domácím duelu se Slováckem mohlo slavit záchranu.

„Moje koncentrace a motivace se chystaným odchodem ještě zvyšuje. Máme před sebou jasný úkol a ten chceme zvládnout. Jsem profesionál a udělám pro to maximum," ujišťuje Pastoor.

Slavia má každopádně o starost víc. Nového strategického partnera, o jehož vstupu se mluví již od konce podzimu, zatím nepředstavila - a teď ještě musí sehnat trenéra pro příští sezónu. Spekuluje se třeba o kovaném slávistovi Miroslavu Beránkovi.

Jisté však je, že útočné smršti pod Pastoorovou taktovkou se fanoušci červenobílých nedočkají. „Rád bych hrál ofenzivněji. Teď jde ovšem hlavně o přežití," přiznal Holanďan během své záchranářské mise.

Reklama

Související témata: